Sant Pere de Ponts i Montserrat celebraran una diada per commemorar els Mil·lenaris

Els responsables d'organitzar ambdues efemèrides signen un conveni de col·laboració i suport mutu

Manel Gasch, abat de Montserrat, i Josep Tàpies, alcalde de Ponts. Foto: Mil·lenari de Sant Pere de Ponts
photo_camera Manel Gasch, abat de Montserrat, i Josep Tàpies, alcalde de Ponts. Foto: Mil·lenari de Sant Pere de Ponts

Els responsables de l'organització dels Mil·lenaris de Sant Pere de Ponts (2024) i l'Abadia de Montserrat, que tindrà lloc al 2025, han signat aquest dimarts un conveni de col·laboració i suport mutu per a la celebració d'una diada conjunta de commemoració d'ambdues efemèrides.

L'acte tindrà lloc el pròxim 17 de novembre a Montserrat sota la denominació del "Dia dels Mil·lenaris" i comptarà amb una missa concelebrada dedicada a ambdós mil·lenaris, una trobada de grups i entitats culturals i socials de Ponts a l'exterior de la basílica i una audició de sardanes que inclourà la Sardana del Mil·lenari de Sant Pere, composta pel tenora Jordi Molina i la sardana del Mil·lenari de Montserrat, creada pel mestre Josep Maria Serracant.

A la signatura del conveni de col·laboració, que ha tingut lloc a la mateixa abadia aquest dimarts al migdia, hi han assistit, d'una banda, el P. Manel Gasch, Abat de Montserrat i el P. Bernat Juliol, Prior i Comissari del Mil·lenari de Montserrat i, de l'altra, Josep Tàpies, alcalde de Ponts, Maite González, regidora de Cultura, Toni Sala i Agustí Curulls en representació de l'Associació Amics de Sant Pere de Ponts, i Rut Martínez, comissària dels actes del Mil·lenari de Sant Pere. Així doncs, després d'una visita al monestir, s'ha donat pas a la signatura del conveni, presidida per l'Abat de l'Abadia de Montserrat.

D'altra banda, els actes commemoratius del Mil·lenari de Sant Pere de Ponts es reprendran aquest dissabte 29 de juny, a les dotze del migdia, amb una missa concelebrada en honor al patró a càrrec del bisbe de la Seu d'Urgell, l'arquebisbe mossèn Joan-Enric Vives i Sicília, per commemorar el dia de Sant Pere que comptarà  amb la participació de la Coral Pontsicana i l'Orfeó Artesenc.

El mateix dia, a les set de la tarda, tindrà lloc a l'església de Santa Maria el concert Glòria de Vivaldi, en què Narcís Cercós dirigirà la Coral Joia de Maig d'Anglesola, la Coral Espluguina i l'Orquestra Andreví de Cervera. El programa inclourà obres de Bach, Mozart, Pergolesi, Händel o Casals, entre d'altres. Totes aquestes activitats són gratuïtes i obertes al públic.

Comentaris