Un altre sacrifici a Ponent

El Canal Segarra-Garrigues tanca també

Com en el cas del Canal d'Urgell, la prioritat pels regants passa a ser la de garantir la subsistència dels arbres, el subministrament a poblacions i granges
El Canal Segarra-Garrigues a l'alçada del Talladell, i amb Tàrrega al fons. Imatge d'arxiu del 30 d'abril del 2019

Data de publicació: dimecres 19 d’abril del 2023, 15:27

Localització: Tàrrega

Autor: Oriol Bosch
photo_camera El Canal Segarra-Garrigues a l'alçada del Talladell, i amb Tàrrega al fons - Foto: Oriol Bosch

La Comunitat General de Regants del Canal Segarra-Garrigues ha decidit tancar el subministrament d'aigua des d'aquest dissabte fins al dimarts 2 de maig i, a partir de llavors, subministrar només "l'estrictament necessària per salvar els conreus llenyosos". La mesura s'ha pres a causa de la situació de sequera extrema, amb l'objectiu d'arribar al final de campanya "amb la quantitat d'aigua mínima garantida per la subsistència dels arbres". A més, ja no se subministrarà aigua a cap cultiu que s'hagi sembrat o plantat a partir del 28 d'abril. Des de dimarts, s'obriran els hidrants sota petició de cada regant i s'informarà del volum màxim mensual per a cada regant.

Aquesta és la primera vegada en la història del canal, que va començar a operar el 2009, en què es tanca el subministrament

El volum emmagatzemat al Sistema Oliana-Rialb, en cas de no ploure, tenint en compte el subministrament a poblacions, granges i supervivència de l'arbrat, no pot garantir cap altre ús de l’aigua. 

L'àmbit del Canal Segarra-Garrigues - Imatge: Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural
L'àmbit del Canal Segarra-Garrigues - Imatge: Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

La Comunitat de Regants del Segarra-Garrigues ha decidit tancar per ara l’aigua perquè, tot i que ara el Segarra-Garrigues té les basses plenes, amb aquesta aigua (de les basses ubicades des del Sector 1 fins al 9.2.-15) no es pot garantir la campanya íntegra de cap sector.

A les granges, es garanteix el subministrament entre maig i agost amb el mateix volum que al 2022, però no més

La Comunitat de Regants assegura que, en cas que hi pugui haver noves aportacions d'aigua al Canal, s'hauran de destinar a rebaixar la reducció d'aigua dels pisos (àrees de subdivisió) més afectats, que són més del 70%.

comentaris