18 de setembre

#Shukran Sahara celebrarà els 10 anys de presència lleidatana als camps refugiats saharauís

La jornada comptarà amb xerrades, vídeos i concerts, entre els quals el de l’activista sahrauí Aziza Brahim

Campaments sahrauís
photo_camera Campaments sahrauís

El dissabte 18 de setembre, la plaça de la Llotja de Lleida acollirà Shukran Sahara, una marató de 12 hores que celebrarà els 10 anys de la presència de joves lleidatans als campaments de refugiats sahrauís.

El projecte 'Cicles formatius a terreny' ha permès a més de 200 alumnes conèixer la realitat que viuen milers de persones refugiades sahrauís al campament de Tindouf, i es fruit del treball conjunt de la Paeria de Lleida, l’Associació d’Amics del Sàhara de les Terres de Ponent i els INS Ronda, INS Torrevicens, INS Joan Oró i INS Episcopal

Així, 'Cicles formatius a terreny' celebrarà la seva dècada de vida amb una jornada festiva a través de la qual es donarà a conèixer la realitat del poble sahrauí, la seva cultura i es farà una defensa dels drets humans. 

#Shukran Sahara inclourà activitats tan variades com exposicions, debats i conferències, documentals i música, així com una zona amb servei de restauració

El tret de sortida de Shukran Sahara tindrà lloc a les 12.00 hores, amb la recepció i la benvinguda de les persones participants per part de les autoritats, una cita amenitzada amb l’actuació de Júlia Cruz.

Seguidament, a les 13.00 hores, tindrà lloc la presentació del documental AIMRA’A de la Llacuna Produccions, amb posterior debat a càrrec d'activistes implicats.

A les 16.15 hores es presentarà el doc.web PROVÍNCIA 53, i també l'acompanyarà un col·loqui; poc després, a les 18.00 hores, serà el torn de la presentació d'OCUPACIÓN S.A., de la fundació Mundubat, amb una taula rodona posterior on hi intervindran els productors i els membres d’Equipe Media.

Amb el capvespre arribarà la música a Shukran Sahara, de la mà dels ponentins FA1NA (a les 20.00 hores), l'activista i artista sahrauí Aziza Brahim (21.00 hores) i els sons urbans dels activites Ars Moris, Valtho, Anser, Esedelacinta & Lenna, Adams, Maldito Maldows & Shad Demn (23.00 hores).

Al llarg del dia es podrà gaudir de la presència de haimas, vídeos, degustació de té verd amb menta, un punt d’informació i food trucks

Shukran Sahara

Comentaris