El Solsonès farà una consulta pròpia sobre els JJOO d'Hivern si el Govern els exclou

La moció aprovada per unanimitat també insta la Generalitat a fer pública tota la informació sobre la candidatura

Votació al Consell Comarcal del Solsonès

Data de publicació: divendres 11 de març del 2022, 10:26

Localització: Solsona

Autor: Cedida a l'ACN pel Consell Comarcal del Solsonès
photo_camera Votació al Consell Comarcal del Solsonès - Foto: cedida pel Consell Comarcal del Solsonès

El Consell Comarcal del Solsonès ha aprovat per unanimitat una moció en què es compromet a organitzar una consulta sobre els JJOO d'Hivern si finalment la Generalitat no inclou aquesta comarca en la consulta vinculant que es vol fer a l'Alt Pirineu i l'Aran a la primavera. El text, presentat per Alternativa per Solsona-CUP, també demana a la Generalitat que faci pública tota la documentació sobre la candidatura dels Jocs i que informi "de manera clara i concisa" a la ciutadania. El portaveu d'ApS-CUP, Òscar Garcia, ha explicat que el Consell Comarcal té "prou capacitat i autonomia" per poder organitzar una consulta paral·lela perquè "puguem conèixer l'opinió de la població del Solsonès".

La moció de la CUP es va presentar en el ple del Consell Comarcal del Solsonès d'aquest dijous al vespre i es va aprovar per unanimitat de tots els grups -ApS-CuP, Junts, ERC i Independents-. El text insta el Govern de la Generalitat a incloure el Solsonès, el Ripollès i el Berguedà en la consulta oficial sobre els JJOO d'Hivern i, si no és així, demana al Consell Comarcal que organitzi una consulta pròpia per "conèixer de manera inequívoca el suport, o no, a la candidatura".

Tot i que al text de la moció no se'n parla, Garcia creu que aquesta moció s'hauria de dur a terme el mateix dia en què es faci la consulta oficial o bé en alguna data propera

El portaveu dels cupaires al Consell Comarcal del Solsonès, Òscar Garcia, ha explicat que són conscients que aquesta consulta no seria vinculant però "com a mínim com a comarca sabrem quina opinió té la gent". A més, ha explicat ,"a nivell de Consell Comarcal també hi ha dubtes i els consellers tenen opinions diverses. Per això, estaria bé saber quina opinió hi ha a nivell de comarca i que el Consell Comarcal l'assumeixi com a pròpia".

comentaris