07.05.2021 |
Territoris.cat

Sónar presenta una edició extraordinària que combina els formats virtual i presencial

Els propers 18 i 19 de setembre Sónar es converteix en plataforma audiovisual i retransmet tota la seva programació en directe des de la web en 2 canals de streaming i amb continguts exclusius on demand. L'oferta online conviu amb activitats en viu al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) amb aforaments limitats
Lolo & Sosaku concert per acuatro pianos @Silvia Poch
Lolo & Sosaku concert per acuatro pianos @Silvia Poch
Sónar presenta una edició extraordinària que combina els formats virtual i presencial

Aquest 18 i 19 de setembre, Sónar arriba amb un format nou, a través de més canals que mai. Amb Sónar+D CCCB 2020 que compta amb el suport de l'ICEC, ofereix per una banda una plataforma audiovisual i digital, amb tota la seva programació des del web en dos canals d'streaming gratuït, i amb continguts exclusius on demand. A més, durant dos dies en el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) hi haurà activitats presencials en viu, amb aforaments limitats.

La programació en directe via streaming tindrà lloc el divendres 18 i el dissabte 19 de setembre, entre les 10:30h del matí i les 02:00h de la matinada a través de www.sonar.es i www.sonarplusd.com. Les activitats presencials al CCCB se celebraran els dos dies entre les 10:30h del matí i les 00:00h de la nit, mentre que les sessions de DJ des de la Torre d'Alta Mar podran seguir-se únicament online de 12:00h del migdia fins a mitjanit.

Els continguts de vídeo sota demanda estaran disponibles de forma ininterrompuda des de l'inici de festival, el divendres a les 10:30h del matí i fins al seu tancament el dissabte nit a les 02:00h

Shoeg_Sonica_Container 7_Credit Neil JarvieUn total de 140 artistes i ponents participen en més de 70 activitats entre concerts, debats, Dj sets, workshops, exposicions i nous formats com vídeo càpsules produïdes expressament per al festival per nombrosos artistes.

A més Sónar+D estrenarà aquests dos dies el documental The Catalan Electronic Music Scene (2020) que mostra la varietat i la vitalitat de l’escena electrònica de Catalunya a través de deu dels artistes i DJs més destacats del moment. Escrit i comissariat pel periodista Javier Blanquez, un dels màxims experts en música electrònica del país i autor del llibre Loops: Una història de la música electrónica, el documental presenta els projectes artístics més recents gestats a Catalunya, tant de creadors emergents com d’artistes ja consolidats. Artistes com Pedro Pina, beGun, Luna Ki o Rosalía que, malgrat l’abisme estètic, els uneix el principal: la llibertat creativa que atorga ser dins d’una escena diversa i en moviment. The Catalan Electronic Music Scene és una producció de Catalan Arts, la marca d’internacionalització de l’ICEC, amb l’objectiu d’obrir una finestra a l’escena musical catalana i contribuir a la seva projecció internacional.

Processed with VSCO with g3 presetAixí mateix Catalan Arts també ha col·laborat en la creació de la taula rodona Els festivals del present que ve on es parlarà sobre la creació, els propòsits, les pràctiques, la interacció internacional i les seves prediccions futures amb l'objectiu també d'obrir una finestra a l'escena musical catalana i contribuir a la seva projecció internacional.

Sónar+D CCCB proposa atendre principalment les necessitats i inquietuds de les comunitats locals, així com destacar les millors idees per al present i el futur immediats

El programa d'activitats s'ofereix com una finestra excepcional per mostrar el talent artístic, científic i tecnològic de Barcelona i de Catalunya. Més de 44 artistes locals protagonitzen el gruix de la programació musical i audiovisual i 32 professionals i experts de la ciutat i el país lideren els debats, conferències i presentacions de projectes.

Els dos dies, des de la Torre d'Alta Mar -amb vistes panoràmiques de la ciutat de Barcelona-, hi haurà una selecció dels DJ més excitants de l'escena local. La programació, en associació amb dublab BCN, comptará amb People You May KnowBB CreamRumblerShellyBill BagginsCat GabalMBODJC.E.E. ShepherdsnueenAnti-Drone SquadDaniel 2000Dani BlueTroya Modet i Ivy Barkakati.

Les inscripcions prèvies per gaudir tant de les activitats virtuals com presencials podran realitzar-se a través d'www.sonarplusd.com a partir d'aquest dilluns 14 de setembre a les 10:00h del matí

MARIA ARNAL i MARCEL BAGES FOTO by JPBoninoEl programa de conferènciesdebats i presentacions girarà al voltant de 5 eixos temàtics: el tema principal serà la ciència i el seu enfocament transdisciplinar en els camps de la bioacústica, la neurociència, el biohacking i el canvi climàtic. Els altres quatre eixos se centren en la robòtica i la seva interacció amb ens vius, els avenços en tecnologia immersiva i hiperrealitat, la intel·ligència artificial i el seu paper en les economies de la creativitat i, com sempre a Sónar, els nous interfaces i eines per a la creació musical i audiovisual.

El Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) i la Torre d'Alta Mar són les seus i platós principals dels dos canals de streaming de Sónar+D CCCB. A ells se sumen altres espais de la ciutat com el del Centre d'Arts Digitals IDEAL, els estudis de betevé, el Centre d'Art Santa Mònica o Torre Barrina -a L'Hospitalet de Llobregat-, a més de vuit estacions de la xarxa de metro i de nombroses peces artístiques gravades en espais de ciutats com Londres, Berlín, Madrid, Quito, Tallin o Tòquio.

Shoeg_Sonica_Container 7_Credit Neil Jarvierop de 40 entitats de l'àmbit cultural, educatiu i científic s'uneixen al programa amb la participació de més de 50 ponents i la presentació de diversos projectes, com el programa UPC Arts de la Universitat Politècnica de Catalunya, l'IDIBELL (Institut de Recerca Biomèdica de Bellvitge), Eina/Idea, Hangar, IED (Institut Europeu de Disseny), el Màster d'Art Sonor de la Universitat de Barcelona, ​​el programa S+T+ARTS (STARTS) de la Unió Europea, el festival Ars Electronica o Factory Berlin. A més de desenes de representants d’empreses d’innovació tecnològica i indústries creatives de la ciutat com Broomx, Futura Space, Antiloop, Sonosuite, Glassworks o Protopixel, entre altres.

Antiloop VRSónar+D CCCB 2020 és una iniciativa d'Advanced Music i CCCB amb la col·laboració de betevé, el suport de l'ICEC del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Barcelona i el programa Creative Europe de la Unió Europea, We Are Europe i Impost Turístic. En associació amb dublab BCN, Mixcloud, IDEAL i Torre d'Alta Mar. Entitats col·laboradores: Institut Ramon Llull, Catalan Arts Music, la marca d'internacionalització de l’ICEC (Institut Català de les Empreses Culturals), Ajuntament de L’Hospitalet de Llobregat, Fundació Banc Sabadell i TMB.

Les inscripcions prèvies per gaudir tant de les activitats virtuals com presencials podran realitzar-se a través d'www.sonarplusd.com a partir d'aquest dilluns 14 de setembre a les 10:00h del matí.

Sónar presenta una edició extraordinària que combina els formats virtual i presencial
comentaris