27.05.2022 |
Territoris.cat

Tallers Priego: desafiament i futur en el món de la mecànica

Publireportatge

IMG_0648
Tallers Priego desitja unes bones festes i un feliç any nou 2019 a tots els clients, amics i familiars.
Tallers Priego: desafiament i futur en el món de la mecànica

L’Emma Priego, al llarg de la seva vida, no ha tingut massa temps pels prejudicis. La seva determinació, junt amb una visió ampla de mires, l’ha dut a liderar un sector històricament dominat pels homes, com és el de la mecànica. Cap de servei de postvenda i màrqueting als coneguts Tallers Priego de Mollerussa, l’Emma és la primera dona Tècnica Especialista en Base Peugeot d’Espanya. Un món, expressa, on tradicionalment han predominat uns valors associats a allò masculí que han fet d’aquest sector un espai tancat, poc accessible a les dones i als canvis. I que des de fa un temps, ella està capgirant. 

El seu pare, en Gregori Priego, segurament perquè ell coneixia aquest sector com ningú, li hauria suplicat que fes Administració, que no seguís els seus passos perquè aquest era un món difícil on preferiria no veure batallar la seva filla. Qui sap si per això mateix, l’Emma eIMG_0669s va decantar per la Formació Professional, per ser l’única noia estudiant de Mecànica de la classe i acabar agafant les regnes d’aquesta àrea a Tallers Priego, ara fa 5 mesos.

No podrem saber del cert si és l’intent del seu pare de tractar d’allunyar-la del món de la mecànica el que precisament la va fer decidir per aquest àmbit professional i estil de vida, com tantes vegades ens ha passat a tots quan, com un desafiament a la mateixa persona, ens atrevim a visualitzar-nos en aquell escenari que d’entrada se’ns ha mostrat impossible. 

El que sí que sabem, però, és que per a l’Emma era molt difícil no seguir els passos del seu referent, malgrat això impliqués, per una vegada, no escoltar-lo. Gregori Priego va obrir el seu primer taller amb 17 anys a Lleida, on, junt amb un altre soci, va anar creixent i treballant fins a consolidar una trajectòria i experiència de 40 anys en el món de la mecànica que, al llarg dels anys, ha centrat a Mollerussa. La seva fortalesa i esforç al llarg de tot el camí han estat una font d’inspiració per l’Emma, malgrat que de vegades puguin tenir opinions diferents sobre alguns aspectes. IMG_0645

Ara, al capdavant dels Tallers Priego, una empresa de tradició familiar,  hi ha l’Emma, al càrrec de Postvenda i Màrqueting, i la seva germana, Sílvia Priego que, junt amb l’Eusebio Mejías, s’encarreguen de la part de vendes de les marques Peugeot,  Sköda, i Hyundai Cars Priego, en el nou establiment situat a la Ronda de Ponent, 2 de Mollerussa. IMG_0674

Pel que fa a l’especialitat de xapa i pintura, la trobem en l’empresa del grup, Marpri, situada al Polígon Golpark de Golmés, amb Jordi Martí al davant, parella de Raquel Priego, la germana petita i que, com reitera l’Emma, conjuntament amb el pare, Gregori i la mare, Aurora Llorens, sempre col·laboren quan se’ls necessita.

La segona generació dels Priego busca traçar noves estratègies i preparar l’equip per millorar l’empresa portes enfora i portes endins. Avui compten amb un nou equip, jove, dinàmic i polifacètic, basat en el suport dels uns en els altres i que busca oferir un bon servei, sempre adaptant-se als canvis del sector. L’Emma té molt clar que, en aquest sector tan vinculat a la tecnologia i, cada cop més, al món digital, i enmig d’una tendència cap al funcionament elèctric, s’ha d’estar molt atent a les noves tecnologies, i també cal facilitar al públic el coneixement i accés a aquestes. És per això que el personal del taller està format sota uns estàndards a través d’uns programes molt actius de formació contínua. 

Però en aquesta empresa tenen clar que el tracte al client és tan important com el dels trebIMG_0659alladors, de manera que la recerca de millores i organització d’acord amb el benestar del seu equip és l’altre imprescindible d’aquest binomi que dóna a Tallers Priego un valor afegit. Com a mesura d’aquesta filosofia, estan intentant adaptar el seu funcionament a l’horari Norueg, per consolidar així la conciliació familiar. 

Conèixer els diferents punts de vista és bo. Com quan veus altres països, que veus les coses diferents. Per créixer, s’ha d’intentar obrir la ment. I sempre aprens coses noves que no sabies.

A més, amb la voluntat de fer més horitzontals les relacions professionals, i com també han fet amb els seus clients per tal de conèixer els seus hàbits, estan realitzant enquestes als treballadors sobre les seves dinàmiques i preferències pel que fa a la vida personal i familiar i poder assolir, així, una major qualitat de vida.

Per l’Emma, aquest exercici s’assembla al de viatjar: Conèixer els diferents punts de vista és bo. Com quan veus altres països, que veus les coses diferents. Per créixer, s’ha d’intentar obrir la ment. I sempre aprens coses noves que no sabies.

La comunicació i el treball en equip són fonamentals en aquesta empresa, sobretot quan es depèn d’uns objectius exigents que els plantegen les marques per les quals treballen i que els fan controls trimestrals.  

A més, en un taller hi entren en joc molts factors -i cada dia més-, i a Tallers Priego disposen d’un equip de professionals molt preparat i especialitzat que sap resoldre qualsevol situació: Avui en dia, ens hem de conscienciar que les avaries electròniques no són un cable fet malbé, sinó que és tota una xarxa, i dins d’aquesta xarxa, hi ha 50.000 components. I si aquestIMG_0677a avaria l’ha de governar un software o un calculador, encara hi entren molts elements més. Això comporta una formació, una màquina de diagnosi i una experiència adquirida amb el dia a dia.  

En sentir parlar l’Emma no podem sinó imaginar-nos els seus treballadors com una mena de metges d’aquests aparells, amb tot un vastíssim coneixement sobre mecànica i tecnologia que apliquen i també amplien dia rere dia en aquest taller de portes obertes al futur. 

Pels qui no n’entenem, un vehicle se’ns entoma com una mena d’organisme, i en sentir parlar l’Emma no podem sinó imaginar-nos els seus treballadors com una mena de metges d’aquests aparells, amb tot un vastíssim coneixement sobre mecànica i tecnologia que apliquen i també amplien dia rere dia en aquest taller de portes obertes al futur. Un grup d’experts, en definitiva, que asseguren que sempre que sigui necessari, tant els nostres vehicles com els nostres dubtes es trobaran en les millors mans. IMG_0655

Un equip humà diligent i format en tecnologies distingeix aquest taller que treballa amb grans marques (Peugeot, Hyundai, Skoda) i ofereix vehicles d’ocasió a preus molt competitius. Tot, des d’una visió hereva del treball de tota una vida, que descansa sobre el respecte i sempre encarada al futur, i que garantirà sempre el millor tracte i servei als seus clients. 

L’equip de Tallers Priego desitja unes bones festes i un feliç any nou 2019 a tots els seus clients, amics i familiars.

Tallers Priego: desafiament i futur en el món de la mecànica
comentaris