Teixint Futurs engega un micromecenatge per la sostenibilitat i l'ocupació a l'Espluga Calba

Amb aquesta iniciativa es vol aconseguir recaptar fons per augmentar la producció de peces de gènere de punt i crear nous llocs de treball, en una zona fortament despoblada, que compta amb la cooperativa tèxtil més antiga que segueix en actiu a Catalunya
photo_camera El micromecenatge a Goteo ja es troba actiu des del 04/12 i els mecenes poden fer aportacions fins al 30/12

Des de la seva fundació el 1969, la cooperativa de l'Espluga Calba ha estat una font vital d’ocupació per a més de cent persones de la comunitat local i un agent necessari per al desenvolupament econòmic del municipi i de la comarca de les Garrigues. Amb una missió clara d’oferir oportunitats laborals, especialment a dones, en un entorn rural altament despoblat, ha mantingut la seva rellevància i s’ha reinventat durant més de 50 anys.

Ara, Teixint Futurs, el projecte d’intercooperació que han iniciat les cooperatives SomPunt, DiomCoop, Associació Alba, Xarxa de Dones Cosidores i l’Associació Talma, amb el suport de Ponent Coopera, busca recaptar fons per augmentar la producció de gènere de punt i fer créixer la cooperativa amb nous llocs de treball per a persones que es troben en risc d’exclusió social, en un sector que brilla per l'absència de formació en la confecció tèxtil i de persones que hi vulguin treballar.

Imatge campanya
Imatge de la campanya

A través d’aquesta iniciativa, es busca establir una xarxa de suport mutu entre les cooperatives participants. Per tal de fer viable el projecte Teixint Futurs, s’ha engegat un micromecenatge a la plataforma Goteo, doncs, els jerseis que rebran els mecenes amb les seves aportacions també serviran per a formar al personal de les cooperatives implicades en el projecte.

D’altra banda, SomPunt és la cooperativa que neix amb l'objectiu de donar continuïtat al projecte de la cooperativa tèxtil de l’Espluga Calba, per teixir el seu futur, generant noves oportunitats d'ocupació i alhora, el creixement econòmic de la zona. La cooperativa, amb un fort compromís social, ha ofert des dels seus inicis oportunitats laborals a persones de totes les edats, especialment a dones, i promou la sostenibilitat i l'ètica en la indústria de la moda.

Amb un objectiu mínim de 40.000 € en 26 dies, el projecte de micromecenatge té com a meta principal fomentar la producció tèxtil local, així com promoure l'ocupació laboral en comarca amb un alt risc de despoblament. Els fons recaptats es destinaran a la formació de nous treballadors, a l'adquisició de materials, i a l'ampliació de la capacitat de producció. Amb el pressupost òptim de 70.000 €, SomPunt preveu incorporar entre 20 i 30 nous llocs de treball i millorar la seva competitivitat tant en la producció pròpia com per a altres marques.

El micromecenatge a Goteo ja es troba actiu des del 04/12 i els mecenes poden fer aportacions fins al 30/12 en una primera ronda per aconseguir el capital mínim i fer viable el projecte. Els mecenes, alhora que ajuden a mantenir viu un llegat històric com és el de la cooperativa tèxtil, podran beneficiar-se de jerseis exclusius, invitacions a la festa SomPunt i altres recompenses especials. A més, les aportacions poden ser deduïbles de la declaració de la renda, amb la possibilitat de desgravació fiscal entre un 35% i un 80%.

El micromecenatge no només és una crida a la solidaritat, sinó també una oportunitat per preservar el reduït patrimoni industrial tèxtil que queda a Catalunya i promoure un futur sostenible per a la cooperativa, per als habitants de l'Espluga Calba, rodalies i tots els agents implicat

Comentaris