06.08.2021 |
Territoris.cat

Les tempestes de pedra afecten de forma irregular els municipis de Ponent

Encara és d'hora per fer una avaluació dels danys en cultius de fruita però per les imatges que estan veient hi haurà explotacions que hauran quedat tocades al 100%, d'un front que ha entrat pel sud, a les Garrigues i ha afectat les Borges Blanques o Arbeca, i ha pujant cap al Pla d'Urgell i l'Urgell a municipis com Linyola, Bellpuig o Tàrrega
Pedregada a Bellpuig
Pedregada a Bellpuig
Les tempestes de pedra afecten de forma irregular els municipis de Ponent

Un front de tempestes acompanyades pedra ha caigut de forma irregular per diferents municipis de Ponent aquest dimecres a la tarda. Segons ha explicat el president de sindicat agrícola Asaja a Lleida, Pere Roqué, encara és d'hora per fer una avaluació dels danys en cultius de fruita però per les imatges que estan veient hi haurà explotacions que hauran quedat tocades al 100%. El front ha entrat pel sud, a les Garrigues i ha afectat llocs com les Borges Blanques o Arbeca, i ha anat pujant cap al nord cap al Pla d'Urgell i l'Urgell a municipis com Linyola, Bellpuig o Tàrrega, on s'han pogut veure imatges de molta calamarsa acumulada als carrers després de registrar 22 litres per metre quadrat en tant sols quinze minuts.

A Linyola l'alcalde Àlex Mases ha explicat que han arribat a caure 20 litres per metre quadrat en 10 minuts, en principi només aigua que ha col·lapsat la xarxa de clavegueram en algunes zones del municipi.

Pedres de la tempesta que ha caigut a BellpuigA més a més dels municipis de les Garrigues, l'Urgell i el Pla d'Urgell, les tempestes també han afectat altres zones situades més al nord, al Segrià, i segons Pere Roqué ha caigut pedra a Alpicat, i les partides de Torres de Sanui i la Copa d'Or, a Lleida, entre d'altres. En qualsevol cas, com que el front de tempestes encara no ha acabat de passar encara és aviat per fer un balanç dels danys en l'agricultura i caldrà esperar a les properes hores per conèixer més detall del perjudici.

Les tempestes de pedra afecten de forma irregular els municipis de Ponent
comentaris