27.05.2022 |

El territori lleidatà acollirà més de 150 certàmens firals el 2022

Un total de 88 poblacions del territori celebraran algun esdeveniment firal centrat en els àmbits alimentari-gastronòmic, artesania-activitat artística, agrícola-ramader, comerç i serveis, recreació històrica-tradicions, multisectorial i altres

Fira del Torró d'Agramunt
En aquesta 23a edició, un total de 88 poblacions del territori celebraran algun esdeveniment firal.
El territori lleidatà acollirà més de 150 certàmens firals el 2022

Les terres de Lleida, Pirineu i Aran tenen programades 156 fires per a l’any 2022, esdeveniments que es poden consultar a la guiadefires.cat, una eina digital que ofereix el Patronat de Promoció Econòmica que té l’objectiu de ser un instrument de consulta pràctica, dinàmica i interactiva, on es recullen els esdeveniments firals que es desenvolupen anualment en el conjunt del territori.

En aquesta 23a edició, un total de 88 poblacions del territori celebraran algun esdeveniment firal centrat en els àmbits alimentari-gastronòmic, artesania-activitat artística, agrícola-ramader, comerç i serveis, recreació històrica-tradicions, multisectorial i altres.

L’àmbit alimentari-gastronòmic és el que major nombre de fires acull (49), seguit del dedicat a l’artesania i a les activitats artístiques (47), mentre que a la demarcació s’organitzen 16 esdeveniments firals al voltant de l’agricultura i la ramaderia, 10 a la recreació històrica i 8 a l’automoció, entre altres.

Malgrat la situació d’incertesa que està provocant la Covid-19, la Diputació de Lleida ha continuat treballant per difondre l’important patrimoni dels esdeveniments firals, potenciant-los i contribuint a que esdevinguin un motor important de transformació econòmica, de promoció cultural i digital, gastronòmica i turística del territori.

Una Guia de Fires en línia

En l'espai guiadefires.cat, del Patronat de Promoció Econòmica, es podran trobar els certàmens, les mostres i mercats que tenen lloc al territori i que reflecteixen el potencial econòmic dels municipis amb propostes, que van de la gastronomia a la promoció dels oficis, de la història i les tradicions a l’art i la cultura.

Els ajuntaments i consells comarcals també podran habilitar un bàner al seu web amb accés directe a aquesta guia, per tal de poder fer difusió de les Fires des de els seus portals.

Per altra banda, l’usuari del web pot buscar les fires mitjançant quatre cercadors: activitat o àmbit (alimentària-gastronòmica, artesania-activitat artística, agrícola-ramadera, comerç i serveis, recreació històrica-tradicions, multisectorial i altres); data de l’esdeveniment; municipi on es desenvolupa, i comarca. A més, la web disposa d’un mapa amb geolocalitzacions, per tal de facilitar la recerca. Així mateix, cada esdeveniment està senyalitzat amb una icona que fa referència a les diferents tipologies firals.

El territori lleidatà acollirà més de 150 certàmens firals el 2022
comentaris