Torna el Posa’t la Gorra! celebrant els 10 anys de La Casa dels Xuklis

La campanya de sensibilització sobre el càncer infantil tornarà a Lleida el 20 de febrer de 2022

Els 10 anys de La Casa dels Xuklis
photo_camera Els 10 anys de La Casa dels Xuklis

L’AFANOC, l’Associació de Nens amb Càncer de Catalunya, va presentar ahir la 21a edició del Posa’t la Gorra!

La campanya més gran de sensibilització de l’entitat torna amb una gorra dissenyada per l’artista japonesa Mari Ito i que commemora els 10 anys de la Casa dels Xuklis, el projecte més emblemàtic de l’AFANOC

L’acte també ha servit per inaugurar el Mur de Benvinguda de la casa, creat per la mateixa artista. Mari Ito es va implicar amb La Casa dels Xuklis la primavera del 2019 quan va crear el Mural de Benvinguda, una obra floral que rep a les famílies que s’hi han d’allotjar per fer el tractament oncològic als hospitals de referència de Barcelona.

El simbolisme que s’amaga darrere d’aquest mural ens indica que, tot i que el procés de la malaltia és un camí difícil, s’hi pot passar amb l’acompanyament i suport necessaris

A més, l’AFANOC vol posar en relleu tota la tasca que es realitza a La Casa dels Xuklis, que després d’una dècada compta amb més de 2.000 acolliments de famílies realitzats. D’aquests, al voltant d’un 20% són de famílies originàries de les comarques de Lleida.

Actualment, hi ha tres famílies lleidatanes allotjades en aquest recurs temporal i des que va començar l’any han estat 11 les que han passat per algun dels seus 25 apartaments.

Des que va obrir les seves portes el 2013, la delegació de Lleida ha atés 130 famílies.

La campanya conclourà amb una festa que en el cas de Lleida arribarà a la novena edició i se celebrarà el 20 de febrer de 2022 a la Seu Vella. En aquesta ocasió, la venda de les gorres a les comarques de Ponent s'ha avançat i ja es poden adquirir a la delegació de Lleida i en les properes setmanes es podran trobar als punts de venda habituals. 

Comentaris