02.08.2021 |
Territoris.cat

Un total de 149 municipis lleidatans optaran al nou PUOSC dotat amb 250 milions d'euros

La consellera de Presidència a la presentació del PUOSC 2020-2024 a la Llotja de Lleida
La consellera de Presidència a la presentació del PUOSC a la Llotja de Lleida
Un total de 149 municipis lleidatans optaran al nou PUOSC dotat amb 250 milions d'euros

La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha presentat aquest dijous a Lleida el Pla Únic d'Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC) 2020-2024 dotat amb 250 milions d'euros a què poden optar 149 municipis lleidatans, sis consells comarcals i deu entitats municipals descentralitzades.

La consellera ha explicat que l'últim PUOSC es va acabar en la convocatòria 2008-2012 i que, des d'aleshores, en aquests dos últims mandats el món local no ha pogut disposar d'aquesta eina "que genera capacitat inversora des de la Generalitat als municipis per poder dur a terme totes aquelles inversions necessàries per garantir uns serveis públics de qualitat".

El pla preveu actuacions destinades a impulsar el reequilibri territorial i revertir la pèrdua poblacional, a la millora d'infraestructures municipals i a la millora de la connectivitat tecnològica 

La consellera de Presidència a la presentació del PUOSC a la Llotja de LleidaLa dotació de 250 milions d'euros es divideix en dos línies de subvencions. La primera, de 160 milions d'euros, està destinada a les inversions i la dotació màxima per municipi és de 250.000 euros. La segona, amb 90 milions d'euros, està destinada per a acció territorial a municipis, entitats municipals descentralitzades i Consells Comarcals de menys de 5.000 habitants. Segons Budó, estem parlant sempre d'equilibri territorial i això vol dir posar més accent en donar suport a aquests municipis petits i ha afegit que el pla ajuda a garantir la capacitat inversora dels municipis petits que a vegades no tenen suficients recursos propis.

El pla finança un percentatge de les actuacions que varia en funció de la mida del municipi ha explicat Budó. La consellera ha afegit que aquest percentatge encara no està calculat ja que cal esperar a veure quina és la magnitud de les sol·licituds.

A les grans ciutats, com es el cas de Lleida el cofinançament serà del 50% que requerirà que la ciutat faci també una inversió

A la demarcació de Lleida poden optar al PUOSC 149 municipis, 6 Consells Comarcals i 10 Entitats Municipals Descentralitzades (Seana, Baldomar, Fontllonga, Ametlla, Sucs, Sta Maria de Meià, Pla de la Font, Rocallaura, Raimat, Talladell i Gerb).

Un total de 149 municipis lleidatans optaran al nou PUOSC dotat amb 250 milions d'euros
comentaris