14.07.2020 |
Territoris.cat

Treball, Afers Socials i Famílies destinarà 15,8 milions d'euros a les comarques de Lleida

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani
El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani
Treball, Afers Socials i Famílies destinarà 15,8 milions d'euros a les comarques de Lleida

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, juntament amb el delegat del govern, Ramon Farré, i el director dels serveis territorials del departament, Joan Santacana, ha presentat aquest dijous les actuacions previstes per a les comarques de Lleida en matèria de serveis socials, programes sociolaborals i polítiques d’igualtat, que s’emmarquen dins del contracte programa signat pel Departament i els ens locals per al període 2016-2019.

El conseller ha començat la seva intervenció posant en valor la tasca feta per la consellera Dolors Bassa, que no va poder presentar aquestes mesures com hagués correspost.

Reconèixer el paper de la Dolors Bassa en el desenvolupament d’aquestes novetats que avui presento i que tenen un impacte directe en la millora de l’atenció a les persones

Chakir el Homrani, Ramon Farré, i Joan Santacana en la presentació a LleidaEl sistema de serveis socials ha patit un enorme desgast, ha assenyalat El Homrani. Creiem que cal una restauració sistèmica dels serveis socials que han estat molt castigats i han sigut la darrera línia de defensa de milers de ciutadans durant aquests darrers anys. Cal una aposta per a reforçar aquests serveis i revertir les retallades patides durant els pitjors anys de la crisi.

Contracte Programa 2016-2019, Comarques de Lleida

Aquest acord general es concreta en convenis amb els municipis de més de 20.000 habitants i amb els consells comarcals. Per tant, en el cas de la demarcació de Lleida, el contracte programa es materialitza en acords amb l’Ajuntament de Lleida, el Conselh Generau d’Aran i els consells comarcals de l’Alt Urgell, l’Alta Ribagorça, les Garrigues, la Noguera, El Pallars Jussà, el Pallars Sobirà, el Pla d’Urgell, la Segarra, el Segrià, el Solsonès i l’Urgell.

És en aquest marc que aquest any es dota les comarques lleidatanes de 15,8 milions d’euros per a la prestació dels serveis socials bàsics i els serveis especialitzats adreçats a col·lectius com ara famílies amb infants a càrrec, gent gran, infants i adolescents, persones amb discapacitat, amb malaltia mental, amb problemes de drogodependències, afectades pel VIH/Sida, persones immigrades o polítiques d’igualtat, entre altres.

Chakir el Homrani, Ramon Farré, i Joan Santacana en la presentació a Lleida

Un salt qualitatiu de la xarxa de serveis socials

Pel que fa al marc general del Contracte Programa –que es tradueix en 109 contractes amb municipis i consells comarcals-, està dotat amb 915,3 milions d’euros per a tot Catalunya, una xifra que ha augmentat el compromís inicial de 826 milions d’euros. El plantejament que conté representa un salt qualitatiu del sistema de serveis socials.

D’una banda, s’enforteixen els serveis socials bàsics (EBAS), s’amplia la xarxa de serveis socioeducatius per a infants i adolescents en situació de risc i les seves famílies (SIS), s'han començat a crear experiències pilot dels Serveis d’Orientació i Acompanyament de les Famílies (SOAF).

Altres novetats destacables són: la dotació d’una partida pressupostària destinada als ens locals en els serveis d’igualtat en el treball, LGTBI i accessibilitat, i la incorporació dels serveis laborals d’orientació, acompanyament i suporta a la inserció. 

Treball, Afers Socials i Famílies destinarà 15,8 milions d'euros a les comarques de Lleida
comentaris