06.10.2022 |
Territoris.cat

Treballadors de l'Arnau reclamen un reforç permanent als hospitals de Lleida

Reconeixen estar "preocupats" perquè si els casos de covid-19 segueixen pujant "faltarà personal"
Membres de la Junta de personal de l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida, amb cartells reivindicatius davant de l'hospital de campanya habilitat a les portes del centre. Imatge del 7 de juliol de 2020. (Horitzontal)
Membres de la Junta de personal de l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida, amb cartells reivindicatius. Foto: Laura Cortés
Treballadors de l'Arnau reclamen un reforç permanent als hospitals de Lleida

La Junta de Personal de l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida reclama més professionals als hospitals lleidatans, però de manera permanent.

"No s'ha de quedar només en suport puntual", afegeixen, després que des de Salut s'hagi fet una crida perquè professionals sanitaris d'arreu de Catalunya es desplacin a Lleida a reforçar l'atenció durant l'augment de positius de coronavirus. "La situació ens preocupa moltíssim perquè tenim la meitat del personal de vacances", ha dit la presidenta de la Junta de Personal. "S'ha contractat més gent per cobrir les vacances, però si hi ha un rebrot faltarà personal", alerta.

Concha ha explicat que la planta per a malalts de covid-19, amb 30 llits, ja està plena i que n'han obert una altra. A l'UCI, ha afegit, hi ha 8 persones amb coronavirus ingressada i queden "pocs llits" per atendre també altres patologies.

Des de la Junta de Personal de l'Arnau asseguren estar "molt preocupats" perquè la situació a Lleida és "difícil" i lamenten que es podria haver previst. "Les conseqüències les pagaran un altre cop els sanitaris", ha dit Melva.

A més, critiquen que la situació que es viu a la sanitat lleidatana no és nova. "Fa temps que denunciem falta de personal, que no es compleixen les ràtios, i que tenim una infraestructura que s'ha quedat obsoleta", recorda. Ja fa temps que els professionals sanitaris de Lleida demanen que es reforci l'hospital, perquè consideren que estan en condicions "tercermundistes".

Pel que fa al possible suport de sanitaris d'altres punts de Catalunya, Melva agraeix tota l'ajuda possible però afegeix que no saben en quines condicions vindran ni si vindran. "Estem esperant que ens ho expliquin", ha dit, perquè "les perspectives no són bones", ha reconegut.

Des de la Junta de Personal de l'Arnau demanen "responsabilitat" a la societat i que prenguin mesures "fàcils" com són la mascareta, la distància i el rentat de mans. Recorden que "el personal està esgotat, ho ha donat tot i es mereixen més", reclama.

Treballadors de l'Arnau reclamen un reforç permanent als hospitals de Lleida
comentaris