UGT denuncia a l'empresa Serveis LIC de Mollerussa per coaccionar als treballadors

Operaris de l'empresa Serveis LIC treballan amb una escombradora
photo_camera Operaris de l'empresa Serveis LIC treballan amb una escombradora

El sindicat UGT-FeSMC de les Terres de Lleida va presentar dimarts una denúncia davant la Inspecció de Treball i una impugnació al Departament de Treball contra l'empresa Serveis LIC, per coaccionar als treballadors a dimitir de la candidatura de la UGT, vulnerant així els drets sindicals d'aquestes persones.

Serveis LIC 1999 SLU, amb seu a Mollerussa, és una empresa de neteja, un sector molt vulnerable el dia d'avui. Actualment, presta servei a l'Ajuntament de la mateixa localitat, al Consistori de Linyola, a l'Ajuntament de Torrefarrera i a Supermercats Pujol, entre altres entitats importants.

El sindicat UGT-FeSMC, assegura que sabem de primera mà que la cap de personal i supervisora, amb el vistiplau de l'empresari Ramon Llorca, està convidant als candidats d'UGT a les eleccions sindicals a firmar la renúncia a la seva candidatura, han explicat des del sindicat. El sindicat Comissions Obreres, saben el que passa, ho està permetent. Un fet que vulnera la llibertat sindical dels treballadors que han decidit lliurement presentar-se com a candidats a delegats de personal.

Per part de l'empresa han fet arribar un comunicat en el qual asseguren que els representants sindicals dels treballadors han pogut exercir la seva feina sense cap inconvenient, tal com estableixen els seus drets en l'Estatut dels Treballadors.

L'empresa Serveis LIC, es dedica a la neteja d'edificis i locals de clients del sector públic i empreses privades, oferint un servei d'alta qualitat, gràcies a la tasca professional i exigent dels seus treballadors.

Per aquest motiu, la direcció de l'empresa considera que les afirmacions del sindicat UGT, no es corresponen amb la realitat, donat que les decisions dels processos electorals les adopten els membres de les taules, tal com estableix la normativa, i l'empresa no té capacitat d'influir en aquestes.

La direcció de Serveis LIC, destaca que com a conseqüència de les falsedats fetes públiques pel sindicat, així com el llistat de clients de l'empresa i la gravetat de les acusacions abocades contra aquesta, es reserva les accions legals per fer valdre el seu dret davant dels organismes i jurisdiccions que consideri oportú.

Comentaris