Unió de Pagesos reclama ajudes per la baixa producció de pera i poma a causa de fongs

També una reunió d'urgència amb el Departament d'Agricultura

peres2

Unió de Pagesos ha demanat al Departament d'Agricultura una reunió urgent per tractar els efectes que comportarà la important disminució de la collita de poma i pera a causa dels danys per malalties de fongs amb l'objectiu de mitigar les possibles pèrdues.

El sindicat agrari li demana que faci una valoració acurada d'aquestes pèrdues per garantir una fiscalitat justa per als fructicultors que tributen en el sistema d'estimació objectiva (mòduls) de l'IRPF

A més a més, Unió de Pagesos sol·licitarà una línia d'ajuts directes per als fructicultors professionals de les explotacions més afectades de Lleida i de Girona, ja que Agroseguro no considera aquests danys indemnitzables.
 
Unió de Pagesos calcula una afectació per fongs del 50% de poma a les comarques de Girona, i de fins al 20% a la zona de Lleida, com a resultat dels períodes de pluges persistents i de les dificultats per controlar les malalties fúngiques. El sindicat considera, que, tot i la utilització dels tractaments, la dificultat en el control del motejat pot ser degut a l'aparició de resistències als fitosanitaris autoritzats, com alerta el Comitè d'Acció de Resistències a Fungicides.

Comentaris