Unió de Pagesos demana un pas més per regular els petits escorxadors

Ho fa després que s'hagi publicat la resolució amb les condicions de sol·licitud i concessió de l'ajut
escorxador2

Unió de Pagesos demana a les administracions un pas més pel que fa a la regulació dels petits escorxadors, tot i que considera positiu el fet que ja hagi sortit publicada, el 2 de setembre, la resolució amb les condicions de sol·licitud i concessió de l'ajut, després que es publiqués l'ordre amb les bases reguladores el 31 de juliol.

El sindicat fa una valoració positiva de l'aprovació de la regulació dels petits escorxadors, que havia reclamat des de fa anys, però considera urgent que les administracions facin un estudi de tot el territori i afegeixin les propostes necessàries per dotar de mitjans aquest servei a totes les zones.
 
Per a Unió de Pagesos, cal garantir que els ramaders puguin sacrificar el seu bestiar prop de l'explotació i oferir-lo directament al consumidor, o que puguin participar en xarxes locals de venda de proximitat, en benefici de l'economia local.

Aquesta regulació beneficiarà els establiments alimentaris, fixes o mòbils, destinats al sacrifici per al consum humà d'animals de les espècies bovina, ovina, caprina, porcina i solípedes domèstics

El termini de presentació de sol·licituds perquè els ramaders puguin sol·licitar els ajuts de minimis destinats a la millora dels processos productius i de l'eficiència de l'activitat de petits escorxadors d'ungulats domèstics acaba el dilluns, 21 de setembre de 2020 inclòs, segons la resolució publicada pel Departament d'Agricultura.
 
Els beneficiaris han d'haver efectuat l'adquisició i instal·lació de la maquinària o equipament subvencionables, i encarregats i pagats els projectes tècnics entre l'1 de gener i el 30 d'octubre del 2020.

La data per presentar aquestes justificacions acaba el 30 d'octubre del 2020

En aquest sentit, el sindicat considera que els ramaders disposen de poc marge de temps perquè puguin sol·licitar els ajuts i complir les condicions requerides en els terminis establerts a la resolució.
 
Segons aquesta resolució, poden accedir a l'ajut els establiments alimentaris, fixes o mòbils, destinats al sacrifici per al consum humà d'animals de les espècies esmentades, i que sacrifiquen un màxim de 2.000 Unitats de bestiar major (UBM) per any.

La quantia total destinada a aquest ajut per al 2020 és 300.000 euros, i cada persona beneficiària pot rebre un màxim del 50% de la despesa subvencionable, amb un import màxim de 10.000 euros per beneficiari

Comentaris