Demana a la Comissió Nacional de Mercats i la Competència que investigui possibles pràctiques anticompetitives al mercat de la llet

Els propietaris de bestiar boví de llet seran els beneficiàris d'aquest ajut
photo_camera Unió de Pagesos denuncia la greu situació de crisi de la ramaderia de llet catalana

Unió de Pagesos denuncia la greu situació de crisi de la ramaderia de llet catalana i exigeix mesures contundents per salvar el sector. Tenint en compte el baix valor dels preus de la llet a l’Estat espanyol el darrer any en relació als preus que s'han observat a la resta de la UE, Unió de Pagesos demana a la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) que investigui si s’estan produint pràctiques anticompetitives.

Segons l’Observatori del mercat de la llet de la Comissió Europea, en els darrers 12 mesos, el preu a l’Estat espanyol s’ha mantingut poc variable, entre els 30,1 i els 31,94 euros els 100 quilos, tot i que puntualment ha arribat a 32,52 euros. En canvi, els preus mitjans a la UE el darrer any s’han situat entre els 33,34 i els 37,92 euros els 100 quilos.

Cal recordar que la CNMC ja va multar al Gremi d’indústries làcties de Catalunya i a l’Associació d’empreses làcties de Galícia per pràctiques anticompetitives entre el 2000 i el 2013.

Unió de Pagesos també adverteix que el sector es troba en una nova fase de destrucció del teixit productor a Catalunya: la implantació de grans granges lleteres amb el vist-i-plau de l’Administració. Aquest nou model amenaça la subsistència de centenars d’explotacions punteres que produeixen una llet de màxima qualitat higiènico-sanitària reconeguda, l'activitat de les quals fa de motor econòmic a moltes comarques i puntal social al territori.

comentaris