El pròxim 5 de juliol

Unió de Pagesos organitza una tractorada fins a Madrid per exigir ajudes davant la sequera

El sindicat demana "més transparència i més diners" del Ministeri davant la "situació crítica" del sector

Tractorada d'UP davant de la CHE, a Saragossa, per la sequera - Foto: Oriol Bosch

Data de publicació: dimarts 16 de maig del 2023, 12:32

Localització: Saragossa

Autor: Oriol Bosch
photo_camera La tractorada d'UP davant de la CHE, a Saragossa, que va tenir lloc el 16 de maig per la sequera - Foto: Oriol Bosch

Unió de Pagesos continua amb les mobilitzacions per reclamar ajudes a causa de la crisi que pateix el sector. Per això, el dimecres 5 de juliol faran una tractorada fins a Madrid. El dimarts 4 sortiran tres columnes des de les Terres de l'Ebre, el Camp de Tarragona i Lleida i preveuen arribar a les portes de la capital de l'Estat per fer nit i entrar-hi l'endemà manifestant-se fins al Ministeri d'Agricultura.

Allà s'agruparan amb altres pagesos vinguts des d'altres territoris com Andalusia, el País Valencià o Cantàbria

El responsable d'Organització d'Unió de Pagesos, Carles Vicente, ha indicat que volen exigir "més transparència i més diners" al ministeri a causa de la "situació crítica" provocada per la sequera.

Esperen entregar als responsables del ministeri un document amb diverses mesures. "Les més importants són els ajuts directes", ha insistit Vicente.

Des d'Unió de Pagesos volen que Europa "mobilitzi diners" cap a la zona de la Mediterrània, ja que és la més afectada per la sequera, asseguren

D'altra banda, des del sindicat han reclamat que es "flexibilitzi" la PAC (Política Agrària Comú) perquè preveuen que "hi ha compromisos que no podrem complir perquè no ha plogut prou i alguns conreus han mort". També han demanat les condonacions de les tarifes d'autònoms "durant un temps prudent".

Comentaris
Més a Societat