13.06.2021 |
Territoris.cat

Unió de Pagesos valora els bons preus del porcí, tot i la situació actual

El sindicat creu imprescindible buscar els mecanismes per tornar a l’equilibri entre producció porcina i engreix
porc02
Unió de Pagesos valora els bons preus del porcí, tot i la situació actual

Unió de Pagesos ha fet balanç econòmic positiu del sector porcí, tot i viure un descens important a partir del març degut a la situació de pandèmia global a causa de la COVID-19.
 
El sindicat agrari ha exposat que el marge interanual (diferència entre el cost de producció i el preu de venda) es manté alt —superant els 0,20 €/kg—.

Aquests bons resultats s´aconsegueixen gràcies a una producció competitiva pel que fa els costos de producció, sacrifici i elaboració

També en la capacitat que ha tingut el sector els darrers anys d’obrir-se als mercats d’exportació.

El principal repte del sector és aconseguir augmentar el cens de mares per no dependre de garrins importats, tenint en compte el risc sanitari que comporta la importació de garrins per engreixar-los aquí.

Unió de Pagesos remarca la necessitat urgent de controlar la població de porc senglar pel risc de propagació de la pesta porcina africana

Amb tot, Unió de Pagesos considera que cal que el Departament d’Agricultura faci costat als ramaders i destini els recursos necessaris per desenvolupar sistemes de tractament de les dejeccions ramaderes per facilitar el compliment de les exigències ambientals i la viabilitat de les inversions que comporten.

porcí
Font: DARP

Unió de Pagesos valora els bons preus del porcí, tot i la situació actual
comentaris