19.08.2022 |
Territoris.cat

Els Mossos d’Esquadra de Lleida ja reben la vacunació amb AstraZeneca

Un 70% dels mossos de la comissaria de Lleida que estan en primera línia hauran rebut la vacuna la setmana que ve
Un mosso de la comissaria de Lleida rebent la vacuna d'AstraZeneca - Foto: Cedida per ICS Lleida
Un mosso de la comissaria de Lleida rebent la vacuna d'AstraZeneca - Foto: cedida per Regió Sanitària Lleida
Els Mossos d’Esquadra de Lleida ja reben la vacunació amb AstraZeneca

Un 70% dels Mossos d'Esquadra de la comissaria de Lleida que estan a primera línia hauran rebut la primera dosi de la vacuna AstraZeneca per la Covid-19  la setmana que ve. Dimecres a la tarda va començar el procés de vacunació a 100 agents i continua aquest dijous amb 300 més. A la comissaria de la capital del Segrià hi ha uns 580 agents amb "possibilitat de ser vacunats", segon el sotsinspector de la Unitat de Proximitat del cos, Jaume Casals. El Departament de Salut preveu que entre la quarta i la cinquena setmana els mossos puguin rebre la segona dosi del vaccí i avançar així cap a la immunitat de grup.

La gerent de la Regió Sanitària Lleida, Divina Farreny, ha comentat que a Ponent, els mossos es podran vacunar a Lleida i Tàrrega

Divina Farreny ha recordat que dimecres es va donar el tret de sortida de la vacunació contra la Covid-19 a 12 comissaries de tot Catalunya. Per fer-ho, Salut ha muntat un dispositiu perquè un equip de vacunació pugui subministrar les dosis als agents a la mateixa comissaria.

Una mosso de la comissaria de Lleida rebent la vacuna d'AstraZeneca - Foto: Cedida per ICS LleidaUn mosso de la comissaria de Lleida rebent la vacuna d'AstraZeneca - Foto: Cedida per ICS Lleida

Farreny ha destacat que han tingut molt bona rebuda per part dels agents dels Mossos d'Esquadra, i també pels de la Guàrdia Urbana de Lleida, que dimecres també van començar a vacunar-se. En aquest sentit, ha remarcat que a la "vocació de servei públic" que han mostrat fins ara, s'hi suma la vocació per vacunar-se. Tot i que la vacunació ha començat ara a la comissaria de Lleida, la idea és que a la resta d'agents de Ponent se'ls ofereixin altres punts a disposició, com per exemple Tàrrega. Els policies podran demanar cita prèvia per anar-se a vacunar i Salut està valorant amb Interior les opcions de continuar-ho fent a les comissaries.

De la seva banda, Jaume Casals ha agraït l'oportunitat que els ha donat Salut de poder-se vacunar perquè els mossos són un servei que "està molt en contacte amb el ciutadà". El fet d'estar vacunats, ha afegit, suposa un augment de la seguretat davant el virus, tant per l'agent en qüestió com pel mateix ciutadà.

Els Mossos d’Esquadra de Lleida ja reben la vacunació amb AstraZeneca
comentaris