Vuit municipis afectats pel vessament de 32.000 litres de gasoil d'un camió accidentat

Una grua l'aixeca la cisterna del camió accidentat a Alguaire
photo_camera Una grua l'aixeca la cisterna del camió accidentat a Alguaire

El CECAT de Protecció Civil ha avisat a tots els municipis que potencialment es poden veure afectats pel vessament de 32.000 litres de gasoil d'un camió que s'ha accidentat aquest dimecres al matí al quilòmetre 15 de l'N-230. Es tracta d'Alguaire, Rosselló, Vilanova de Segrià, Benavent de Segrià, Torrefarrera, Torre-serona, Alpicat i Lleida.

Una bassa a Alguaire on han anat a parar part del 32.000 litres de gasoil que ha vessat un camióL'ACA ha confirmat que hi ha hagut afectació de gasoil a la séquia de la Plana d'Alguaire i que es pot veure afectada la seva qualitat. El vessament s'ha intentat confinar amb les comportes de gestió del regadiu, però ja s'ha tingut coneixement que han quedat afectades algunes basses de regadiu. Els Bombers han buidat la primera de les basses i continuant fent-ho.

El personal d'inspecció de l'ACA desplaçat ha verificat que es veu afecció visual a l'aigua que arriba al canal de Pinyana a través d'un sobrant de regadiu. L'aigua de la séquia afectada alimenta directament terres de regadiu, basses de reg i granges per abeurar el bestiar.

Pla obert on es pot veure la cisterna del camió que ha bolcat a l'N-230 a Alguaire i ha vessat 32.000 litres de gasoil en el moment que una grua l'aixeca per retirar-la, el 4 de setembre de 2019. (Horitzontal)

Accident d'una cisterna de gasoil

Un camió que portava 32.000 litres de gasoil ha bolcat i ha perdut tota la càrrega al quilòmetre 14,5 de l'N-230 a Alguaire. Segons els Bombers, el conductor del camió ha patit ferides de diversa consideració, per la qual cosa se l'ha traslladat a l'Hospital Arnau de Vilanova. La fuita de gasoil ha obligat a activar el Transcat en fase d'alerta. Bombers, amb quatre dotacions, Mossos d'Esquadra i SEM s'han desplaçat al lloc de l'accident, que obliga a donar pas alternatiu a la via.

Comentaris