Desmantellen la xarxa de tràfic fàrmacs més gran d'Espanya que actuava des de Lleida

El karkubi, anomenat també droga dels pobres, pel seu preu, és un estupefaent que s'elabora barrejant els psicotròpics amb haixix, alcohol o pagament
Els agents localitzen els fàrmacs dins d'un forn ©Policia
photo_camera Els agents localitzen els fàrmacs dins d'un forn ©Policia

La Policia Nacional ha confiscat la partida més gran de fàrmacs psicotròpics localitzada a Espanya, 200.000 pastilles, en una operació desenvolupada entre Alacant, Lleida i Madrid. S’han detingut vuit membres d'una xarxa internacional, sis a Lleida, que traficava amb aquests medicaments.

Els psicotròpics servien com a base per a després elaborar al Marroc  karkubi  o "droga dels pobres, pel seu preu". Aquest estupefaent s'elabora barrejant els psicotròpics amb haixix, alcohol o pegament.

L'operació, que s'ha desplegat durant sis mesos, dirigida pel jutjat d’instrucció 4 de Lleida, ha permès detenir el líder de l'organització. El jutjat lleidatà ha estat el responsable de la investigació, que van iniciar el juny de l’any passat la Policia Nacional i el Servei de Vigilància Duanera de l’Agència Tributària.

El passat mes de juny, la Policia va localitzar un furgó arrendat per una empresa de transport de Lleida amb 4.477 grams de cocaïna i 361.672 comprimits de fàrmacs psicotròpics a l'interior del vehicle.

A principis de setembre, l'operació es va traslladar a Getafe, on la xarxa comptava amb un magatzem on van trobar 348 pots de pastilles que contenien un total aproximat de 80.000 comprimits.

Fàrmacs confiscat per la Policia ©PoliciaDesprés d'aquesta confiscació, l'organització va canviar el seu mètode de transport. En un intent d'enviament en ferri des del port francès de Sète, els investigadors van interceptar a un individu que transportava amb cotxe 70.000 benzodiazepines, uns psicotròpics d'efecte sedant.

Fàrmacs confiscat per la Policia ©PoliciaEntre novembre i desembre, els agents van interceptar un vehicle amb 62.000 comprimits d'ansiolítics i la missió es va tancar amb la detenció de cinc persones a Alacant i Lleida. En aquesta última província va ser detingut també el líder de la xarxa il·legal.

La missió s'ha dut a terme de manera conjunta amb el Servei de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària espanyola i el Centre de Cooperació Policial de Tànger de la Direcció General de Seguretat Nacional marroquina.

Comentaris