Xtrategics desenvolupa una app que coordina la xarxa de voluntariat sorgit per la Covid-19

L’aplicació permet gestionar les xarxes locals de voluntariat que han sorgit entre els veïns de Catalunya en els últims dies, arran del confinament obligatori pel coronavirus
Imatge de l'App Volca't
photo_camera Imatge de l'App Volca't

La consultoria tecnològica Xtrategics ha desenvolupat l'aplicació Volca't, una eina que automatitza la tasca dels ajuntaments i associacions per gestionar les peticions, la disponibilitat dels voluntaris i la traçabilitat de les sol·licituds.​ A més, s'integren dins d'un únic sistema, que permet conèixer quina és la zona on més ajuda es demana i coordinar la seva cobertura efectivament.

Volca't, que es prova en versió beta, pretén coordinar amb més facilitat les peticions d'ajuda que algunes persones poden sol·licitar, i traslladar-les als voluntaris segons la seva proximitat i disponibilitat.​ ​L'aplicació ho fa mitjançant una plataforma web que recull les peticions i una app que les assigna als voluntaris i en fa el seguiment. Les accions que es poden demanar els usuaris se centren bàsicament en activitats de primera necessitat per als grups de risc, que poden ser afectats pel coronavirus, com anar a fer la compra, comprar medicaments a la farmàcia, passejar animals domèstics o donar conversa entre altres.

La platagorma garanteix de traçabilitat dels moviments i dels contactes​, que permet fer un seguiment d'aquests en cas que hi hagués un contagi

Des de Volca't es pot obtenir el seguiment individual de cada petició i obtenir un feedback per ambdues parts, gràcies als comentaris que deixin els usuaris avaluant el grau de satisfacció de l'encàrrec realitzat.

Imatge de l'App Volca't interior

El funcionament Volca't

Volca't es posa a disposició d'entitats i ajuntaments que ja hagin format la seva xarxa de voluntaris, com també de persones alienes interessades a prestar ajuda al seu municipi.

Els voluntaris o els gestors de voluntaris, ​ es poden registrar de forma gratuïta a l'app i han d'introduir les seves dades, configurar la forma de contacte, a més d'indicar el radi de quilòmetres on poden actuar i la seva disponibilitat.

Els sol·licitants d'ajuda ​han d'omplir el formulari que trobaran en el web, amb les seves dades i indicant què necessiten, quan ho necessiten i la direcció del seu domicili perquè els hi arribi l'assistència.

Quan aquesta sol·licitud entra al sistema de la plataforma, es notifica als voluntaris que compleixen amb els paràmetres, com la disponibilitat i el radi d'acció. Aquests, en poden veure els detalls i decideixen si accepten o rebutgen la tasca. Si ja s'ha complert correctament amb la tasca, també és el voluntari qui ho indica a l'aplicació perquè quedi constància que aquesta sol·licitud ja ha estat atesa correctament, o bé, si hi ha hagut algun inconvenient per dur-la a terme.

Gràcies al panell administratiu amb què compta l'aplicació, permet fer un control i extreure un informe de les accions que s'han dut a terme a cada territori

Els municipis que ho desitgin poden incorporar les seves xarxes a Volca't

Per contactar amb Xtrategics al 973 107 312 o al correu[email protected]

Es verificarà que les dades pertanyen a l'administració local responsable de la xarxa de voluntaris

S'activarà la xarxa del municipi i es crearà un usuari administrador, que donarà accés a la gestió, consulta i sol·licituds de voluntaris.

comentaris