Projecte pilot que transformarà Lleida en un escenari interactiu amb tecnologia 5G

Prova pilot 5G amb Realitat Augmentada per dinamizar el comerç de Lleida

El pròxim dimarts, 12 de desembre, el centre de Lleida serà testimoni del llançament del projecte pilot "Eix Comercial AR" impulsat amb tecnologia 5G i que busca dinamitzar el comerç de la ciutat
photo_camera Concepte d'identificació de llocs històrics amb Realitat Augmentada - Imatge generada per IA

A través de Realitat Augmentada, els visitants podran viure una experiència immersiva, explorant els llocs històrics de la ciutat i interactuant amb els negocis locals. Gràcies als codis QR disponibles als comerços, els usuaris tindran accés a informació exclusiva sobre els establiments i els seus productes, guiats per representacions hologràfiques dels seus propietaris. És una iniciativa que va més enllà de la tecnologia, obrint portes a una nova forma de connectar amb la història i el comerç local de la ciutat.

Explora Lleida amb la màgia de la realitat augmentada 
Imatge generada per IA

El projecte pilot ha estat desenvolupat dins de l’Àrea 5G de Ponent, que compta amb la Cambra de Comerç de Lleida, la Diputació de Lleida i la Paeria de Lleida com a promotors locals.L’Àrea 5G de Ponent s’inscriu en la iniciativa Àrees 5G que impulsa la Generalitat de Catalunya, Mobile World Capital Barcelona i la Fundació i2CAT amb l’objectiu de crear espais territorials on s’agreguin diferents iniciatives orientades a promoure la tecnologia 5G com una tecnologia facilitadora.

Concepte d'ús d' aplicació RA
Concepte d'ús d' aplicació RA

La presentació del projecte pilot comptarà amb la participació de Liliana Arroyo Moliner, directora general de Societat Digital de la Generalitat de Catalunya; Pilar Bosch, regidora de Cultura i Promoció de l’Ajuntament de Lleida; Eduard Martín, CIO de Mobile World Capital Barcelona, i Alan Navarro, Business Developer d’Invelon Technologies, l’empresa que ha desenvolupat l’aplicació i amb la presència d’Agustí Jiménez, vicepresident de la Diputació de Lleida i Jaume Saltó, president de la Cambra de Comerç de Lleida.

El recorregut començarà a les 12:15 h al monument d’Indibil i Mandoni, on s’explicarà el projecte i el funcionament de l’aplicació, i acabarà en un dels comerços adherits a la iniciativa

Comentaris