04.12.2022 |
Territoris.cat

Agramunt planteja que la comarca estudiï un nou sistema de recollida selectiva

Imatge de l'àrea d'aportació del municipi d'Agramunt
Imatge de la sessió Plenària de l'Ajuntament d'Agramunt
Agramunt planteja que la comarca estudiï un nou sistema de recollida selectiva

L'alcalde d'Agramunt Bernat Solé va plantejar, en el decurs del Ple que es va celebrar la pasada setmana, fer una profunda reflexió pel que fa al servei de recollida d’escombraries tenint en compte que l’únic marge que li queda a l’Ajuntament per a reduir els costos és millorar el percentatge de recollida selectiva i que, en aquest sentit, està comprovat que amb el sistema actual el topall al qual es pot arribar és al 40% que ja estem complint.

Solé va informar que s’està duent un estudi de viabilitat econòmica per a valorar altres sistemes de recollida selectiva que millorarien de forma important el reciclatge i reduirien la factura d’aquest servei

Imatge de l'àrea d'aportació del municipi d'AgramuntSolé també va destacar que el més òptim per a tots és fer aquest plantejament a nivell de comarca però que, tot i haver presentat la proposta en diferents consells d’alcaldes, a dia d’avui des del Consell Comarcal de l’Urgell no s’ha rebut cap resposta concreta.  

Agramunt duu a terme la recollida a través de l’empresa UrgellNet i que el cost de la deposició de l’RSU (contenidor verd) va en funció de les tones i que el seu cost unitari cada cop és més elevat.

Per poder equilibrar el servei de recollida caldria un increment del 16% però l’equip de govern considera excessiu i planteja un assoliment de l’equilibri de forma gradual

El Ple de l'Ajuntament d'Agramunt va aprobar els vots favorables d’Acord d’Esquerra i els vots en contra de CIU, les noves taxes per a l’exercici 2018. Segons l’alcalde d’Agramunt, el criteri que s’ha aplicat és l’increment de l’IPC anual del 2,1%, tal i com s’ha fet en els darrers anys. Pel que fa a la recollida d’escombraries, l’equip de govern va informar l’oposició del dèficit que en aquests moments es dóna en aquest servei. Concretament, els ingressos obtinguts a través dels rebuts ascendeixen a 241.000 euros mentre que les despeses pugen 278.000 euros. El portaveu de CIU va informar que votarien en contra de les ordenances per al proper exercici perquè no havien tingut temps suficient per valorar-ho. 

Agramunt planteja que la comarca estudiï un nou sistema de recollida selectiva
comentaris