Amb trenta anys de Fira, Agramunt situa el torró i la xocolata a la pedra en el palmarès de la gastronomia de qualitat

Expositors en la Fira del Torró d'Agramunt 2
photo_camera Una gran quantitat de públic visita la Fira del Torró d'Agramunt aquest dissabte

Aquest divendres Agramunt obria portes de la trentena edició de la Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra, una commemoració, que demostra la consolidació del que va començar com un projecte molt humil, i tres dècades després, gràcies a la feina dels torronaires, a la seva capacitat d'innovació i a la preservació de la fórmula des dels orígens, Agramunt és el referent del dolç agroalimentari del país, tal com ho ha explicat l'alcalde d'Agramunt Bernat Solé.

El reconeixement de professionals i públic, s'ha pogut veure els dos primers dies de festa, amb la gran quantitat de visitants que han recorregut els espais coberts i el recinte exterior que es troba als carrers d'Agramunt

Expositors en la Fira del Torró d'AgramuntEn aquesta edició, entre les novetats els organitzadors han presentat el receptari De l'Aula a la Taula. Redescobrint el torró i la xocolata a la pedra amb les creacions dels professionals que en els darrers 10 anys han passat per l'escenari de l'Aula del Gust, que celebra una primera dècada d'èxit. Un llibre amb 27 receptes a cura de la periodista Meritxell Bernaus, per qui la publicació és del territori pel territori, ja que serveix per promoure Agramunt i, alhora, reinvertir en la mateixa Fira.

Expositors en la Fira del Torró d'Agramunt 4L'Aula del Gust com la del Tast, s'han convertit en espais de professionalització i per aquest motiu s'han exhaurit totes les places disponibles que permetien tastar les creacions de grans pastissers del país elaborades amb torró i xocolata a la pedra, així com els productes artesanals que s'exposen al Pavelló Agroalimentari de la Fira.

La Fira, que es pot visitar fins aquest diumenge 14 d'octubre, compta amb 80 expositors, 125 parades multisectorials, i 11 food trucks, que ocuparan una superfície de 22.800 metres quadrats, en recintes coberts i carrers del municipi de l'Urgell.

Expositors en la Fira del Torró d'Agramunt 1Agramunt ha aconseguit situar el torró en els cercles gastronòmics de qualitat, una circumstància que ha permès desestacionar un producte que sempre s'havia relacionat amb les festes Nadalenques, aquest ha estat un dels principals objectius de la Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra

Comentaris