Públic i vendes constaten la consolidació de la Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra

Expositors en la Fira del Torró d'Agramunt 1
photo_camera El públic protagonista de la trentena edició de la Fira del Torró d'Agramunt

La coincidència amb les dates festives d'enguany ha permès a la Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra d'Agramunt aconseguir una de les millors xifres de públic i vendes de la seva trajectòria. Segons ha explicat l'alcalde d'Agramunt, Bernat Solé, l'afluència ha estat massiva, perquè els aparcaments han estat plens des del divendres que es va inaugurar la Fira.

Bernat Solé ha destacat que la Fira va més enllà de la venda de torrons i xocolata perquè serveix per projectar el municipi i en definitiva, la Catalunya interior.

L'alcalde ha aprofitat per reivindicar que el torró formi part de la cistella de productes que Catalunya ha de projectar, es tracta que tothom que parla de torrons i de xocolata a la pedra tingui al cap Agramunt

La consellera Teresa Jordà, tallant el torró de vuit metres de Torrons VicensLa consellera d'Agricultura Teresa Jordà ha estat l'encarregada de clausurar la trentena edició de la Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra, participants en l'acte de lliurament el premi Torronaire d'Honor, que enguany ha recaigut en l'emissora local Ràdio Sió, per la seva difusió del producte. La consellera ha remarcat que la Fira del Torró d'Agramunt és un clar exemple de casar el sector primari, ametlles i avellanes, amb el sector de la transformació industrial en torró.

Estand de Torrons Fèlix d'AgramuntPer la seva banda, els mestres torronaires i responsables de les principals empreses productores de torró del municipi s'han mostrat molt satisfets de l'afluència de públic d'aquesta fira perquè ha estat plena els tres dies, segons Àngel Velasco de Torrons Vicens. Des de Torrons RoigLluís Roig ha destacat l'acollida dels nous torrons per la gent que s'ha animat a comprar i ha fet diu que en alguns casos esgotem existències.

La Fira del Torró és un dels aparadors de les novetats cada any i aquest 2018 les apostes són torrons de mousse de llimona, de Torrons Roig, un torró de te matcha i un d'alga nori, de la col·laboració entre Torrons Vicens i el xef Albert Adrià i també un torró de festuc i mandarina que regala als clients la història de Torrons Fèlix en forma de cançó.

Expositors en la Fira del Torró d'AgramuntHem dedicat un torró a la pintura i a la poesia i enguany toca la música, tal com explica Zoe Valero, responsable de Torrons Fèlix. Valero ha dit que una agramuntina ha compost una cançó de la història de l'empresa amb la melodia preferida del meu pare, que és Yesterday' dels Beatles, ha detallat Valero. Torrons especials que auguren una bona campanya després de l'èxit de la Fira, segons alguns dels torronaires que també aposten per no deixar de banda la tradició dels torrons tous, els durs o els de crema i massapà.

Comentaris