28.05.2020 |
Territoris.cat

Agramunt acollirà la primera cimera lleidatana de diables

La regidora de Festes Montse Canes, i dos membres del grup de Diables l’Espetec d’Agramunt.
La regidora de Festes Montse Canes, i dos membres del grup de Diables l’Espetec d’Agramunt.
Agramunt acollirà la primera cimera lleidatana de diables

Cartell trobada_som diables som culturaL'Ajuntament d'Agramunt i la colla local de Diables l'Espetec impulsen la primera trobada provincial de colles de diables que tindrà lloc aquest dissabte 21 d'abril. Una iniciativa pionera que sota el lema Som diables, som cultura vol reunir a totes les colles de la demarcació, amb l'objectiu que es puguin conèixer, i compartir una jornada d'afició comuna.

Montse Canes, regidora de Festes a l'Ajuntament d'Agramunt, ha explicat que amb iniciatives com aquesta es valoren i s'ajuda a mantenir les tradicions catalanes

Amb aquest esdeveniment es donarà a conèixer el patrimoni cultural d'Agramunt, ja que està prevista la participació d'un centenar de diables de diferents poblacions lleidatanes

Fins al moment, la trobada compta amb la confirmació de les colles els Diables ARF de Mollerussa, els Diables Bèsties Feréstegues de Balaguer, Los Voliaks d'Oliana, les Forces Diabòliques de Sanaüja, els Dimonis de Rosselló i els Diables l'Espetec d'Agramunt.

Colla de Diables L'Espetec d'AgramuntD'altra banda, tal com ha explicat el president dels Diables l'Espetec Sergi Hernández, una de les finalitats de la trobada era aconseguir reunir el màxim de colles de diables per viure conjuntament una experiència cultural i intercanviar propostes i coneixements.

La trobada començarà a les 19.30 h amb una cercavila conjunta amb punt de sortida a la plaça de l'Església. Les colles participants acompanyades de la seva pròpia percussió faran un recorregut urbà fins a la plaça Fondandana on a partir de dos quarts de nou del vespre tindrà l'acte central. Un cop arribats a la plaça, començarà l'acte central on es presentaran les colles participants i es faran tres enceses de pirotècnia que aniran acompanyades pel ritme de les diferents percussions. En acabar l'acte es farà l'entrega d'obsequis i un sopar de germanor.

Agramunt acollirà la primera cimera lleidatana de diables
comentaris