L’espectacle La Tortue de Gauguin de la Compagnie Lucamoros inaugurarà el certamen

Un dels espectacles que més gent va aplegar en la darrera edició
photo_camera Un dels espectacles que més gent va aplegar en la darrera edició

Avui comença una nova edició de FiraTàrrega, un dels certamens d’arts escèniques més importants d’Europa i que enguany acollirà fins al 9 de setembre un total de 227 representacions d’una cinquantena d’espectacles.

La Compagnie Lucamoros serà l'encarregada d'inaugurar la fira avui amb el seu espectacle La Tortue de Gauguin, un espectacle poètic i visual que es podrà veure al parc de Sant Eloi a les 21:30h. Abans s’haurà fet la inauguració institucional amb la presència de la Consellera de Cultura, Laura Borràs.

Aquesta edició culmina el trienni que ha promogut els actius de les arts de carrer que han estat la interculturalitat, la participació i, enguany, l'espai públic.

El conjunt de la programació ofereix un cartell ric en formats, gèneres i estils: una oferta per a tot tipus de públics i edats, on es presentaran 50 espectacles nacionals i internacionals, 12 dels quals han comptat amb el suport a la creació de FiraTàrrega. La Fira va registrar fins ahir un 77,9% d'ocupació dels seus espectacles de pagament.Espectacle firateatre

El primer dia de FiraTàrrega compta amb un total de 15 espectacles com, per exemple, la proposta de Toti Toronell i Pere Hosta  amb Escargots on fusionen els seus universos creatius. Les Impuxibles presentaran el seu primer espectacle de carrer Painball on tres intèrprets i un piano de cua generen a partir d'un joc amb pilotes un espai sonor. La companyia mexicana Pendiente Teatro y Eduardo Bernal estrenaran Sin Ítaca,  un muntatge on s’aborden les problemàtiques que es generen a partir del trencament dels vincles entre una persona i el seu territori. També s'estrenarà aquest dijous a FiraTàrrega Hija de Tigre, una peça de teatre documental i biogràfic de la companyia xilena La Laura Palmer.

Avui també es podrà gaudir dels pop up de Diana Coca que estrenarà Corporeïtats al límit, una performance on partint del seu cos, l’artista treballa generant situacions imprevistes que ens fan repensar com transitem els carrers. Els visitants i la població de Tàrrega també es trobaran amb #Moneyforfree de  John Fisherman, que mitjançant la provocació i la interpel·lació directa al públic, fa reflexionar sobre el sentit d’aquesta societat sotmesa al culte al diner.

Els espectacles, les activitats i les trobades de professionals prendran la capital de l’Urgell fins diumenge. Pots consultar tota la programació aquí.

comentaris