27.09.2021 |
Territoris.cat

Les Reines d'Orient Aisha, Naheed i Zareen reparteixen les joguines a Belianes

Les tres Reines d'Orient, repartint els regals que han portat als nens i nenes de Belianes
Les tres Reines d'Orient, repartint els regals que han portat als nens i nenes de Belianes
Les Reines d'Orient Aisha, Naheed i Zareen reparteixen les joguines a Belianes

Belianes ha canviat aquest any els Reis d'Orient per les tres Reines d'Orient. Amb el nom d'Aisha, Naheed i Zareen, Ses Majestats van arribar a aquest municipi urgellenc, amb una carrossa acompanyades de les patgesses reials mentre que en altres vehicles hi duien els regals per repartir als nens i nenes del municipi.

Les tres Reines d'Orient a l'escenari del poliesportiu de BelianesL'alcaldessa de Belianes, Carme Culleré, ha explicat que fa unes setmanes van rebre una carta des d'Orient en què se'ls informava que enguany les Reines volien protagonitzar la cavalcada de Reis, ja que les 7 regidores que formen el consistori són dones.

Van rebre la notícia amb molta il·lusió perquè entenen que es tracta de personatges màgics i que l'important, ha dit, és que porten il·lusió i regals als nens i nenes de Belianes

Les tres Reines van arribar a Belianes vestides amb robes característiques d'Orient, sense barba i amb la cara mig tapada amb mocador, ha explicat Culleré. L'alcaldessa també ha dit que la reina blanca es diu Aisha, nom que en llenguatge antic significa petita. Pel que fa la reina rossa i la reina morena, s'anomenen Naheed i Zareen, respectivament, noms que es tradueixen amb estrella i daurada. La seva frase és petita estrella daurada, ha afegit l'alcaldessa.

Pla obert de la carrossa en la que han arribat les tres Reines Magues d'Orient a Belianes, el 5 de gener de 2020. (Horitzontal)La comitiva reial va arribar per la carretera de Bellpuig i passant per la carretera principal del poble fins arribar al poliesportiu, allí les Reines van ser rebudes per l'alcaldessa i van adreçar unes paraules al públic, i  van repartir els regals que portaven als nens i nenes de Belianes.

BELIANESNo és el primer cop, però, que les tres Reines d'Orient viatgen fins a Belianes. Ja ho van fer a finals dels anys 80 tot i que en aquella ocasió lluïen barba. Eren una mica especials, va dir Culleré, que va afegir que les reines d'aquest any són una mica més actualitzades. Pel que fa la possibilitat que les Reines d'Orient puguin tornar al municipi l'any vinent, Culleré va dir que esperaran a que els hi tornin a enviar la carta per saber si vindran les Reines o els Reis.

Les Reines d'Orient Aisha, Naheed i Zareen reparteixen les joguines a Belianes
comentaris