20.06.2018 |
Territoris.cat

La Fira de la Conserva de Bellpuig i les Jornades Tècniques de la Setmana Agrària, els dies 11 i 12 de novembre

Imatge de l'edició anterior de la Fira de la Conserva de Bellpuig
Imatge de l'edició anterior de la Fira de la Conserva de Bellpuig
La Fira de la Conserva de Bellpuig i les Jornades Tècniques de la Setmana Agrària, els dies 11 i 12 de novembre

La Fira de la Conserva i Productes de Proximitat de Bellpuig és una iniciativa que aplega en un únic espai expositors i productors tant de conserva dolça com salada, a més d’altres productors alimentaris de les comarques lleidatanes que volen donar a conèixer el seu producte de proximitat.

Presentació de la Fira de la Conserva de Bellpuig

La fira s’articula en tallers de cuina, demostracions culinàries, xerrades, una mostra de comerços locals i una zona per als més petits amb un parc infantil i tallers, tot plegat ubicat al pavelló poliesportiu de Bellpuig

La fira se celebrarà durant la tarda del dissabte 11 de novembre i durant tot el diumenge 12.

Entre les novetats més destacades per enguany, hi ha la cúpula de productes agroalimentaris de Gustum, un concurs en què es premiarà la millor conserva o melmelada de l’any i, sobretot, la potenciació d’una línia que, sota el lema Conserva, conserva’t  ja es va emprendre l’any passat, consistent en posar de relleu les conserves com a via per tenir una alimentació sana, és a dir, per ‘conservar-se’ millor fent, a més, activitat física.

Imatge de productes elaborats a la demarcació de Lleida

En aquest sentit, enguany destaquen diferents xerrades a càrrec d’experts en aquesta matèria, com Xevi Verdaguer, fisioterapeuta i especialista en posturologia, osteopatia i acupuntura; Anna Troncoso, especialista en cardiologia; Helena Farràs, assessora en lactància; i Astrid Barqué, llicenciada en ciències de l’activitat física i l’esport

Pel que fa a les Jornades Tècniques de la XXXI Setmana Agrària, estan organitzades conjuntament per l’Ajuntament de Bellpuig, la Llotja de Bellpuig i l’Oficina Comarcal de l’Urgell del DARP. Són de les més veteranes de la demarcació i es faran del 6 al 9 amb una temàtica força variada i la participació, entre altres, de Ferran de Noguera, director dels Serveis Territorials del DARP a Lleida; Jordi Vidal, secretari tècnica de JARC; Andreu Serés, doctor en biologia; Antoni López, de l’IRTA; Alba Pons, advocada especialista en dret català; i Carmel Mòdol, director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries

Comentarios