23.10.2021 |
Territoris.cat

Tàrrega reconvertirà la plaça de les Bòbiles en una gran zona de lleure infantil i dues d'aparcament

Plaça de les Bòbiles · Tàrrega interior
Imatge de la plaça de les Bòbiles, a Tàrrega
Tàrrega reconvertirà la plaça de les Bòbiles en una gran zona de lleure infantil i dues d'aparcament

L'Ajuntament de Tàrrega preveu construir una zona d'esplai infantil a la plaça de les Bòbiles, segons preveu el projecte de condicionament d'aquest gran espai urbà. El consistori ha enllestit la redacció del document que permetrà materialitzar una de les principals intervencions urbanístiques del present mandat, segons fonts municipals. L'objectiu és convertir la plaça de les Bòbiles, la qual ocupa una superfície de 5.360 metres quadrats, en un parc enjardinat de gaudi i passeig. Amb aquesta actuació, des de l'Ajuntament preveuen definir "la fesomia i la funcionalitat d'una plaça que s'urbanitzà durant la dècada passada, quan s'hi enderrocà una fàbrica de teules". 

La Regidoria d'Urbanisme enllesteix la redacció del projecte d'arranjament d'aquest gran espai de 5.360  m²

El regidor d'Urbanisme, Martí Pijuan, ha manifestat que "el projecte d'arranjament de la plaça de les Bòbiles sempre ha estat damunt la taula i que s'hi està treballant de fa temps". El disseny de l'espai potenciarà els usos de lleure, tal com correspon a una zona de parc i jardins. En aquest sentit, Martí Pijuan ha dit que el projecte també encaixa amb la demanda expressada pel Col·legi Maria Mercè Marçal i la Llar d'Infants El Niu, centres situats en un dels costats de la plaça. La zona de jocs infantils presentarà un paviment de cautxú. L'interior de la plaça de les Bòbiles també s'arranjarà amb camins coberts de sauló, mobiliari urbà, enllumenat, arbres i parterres enjardinats.

Es reservaran dues zones per a estacionament gratuït amb una capacitat per a 60 vehicles

Les dimensions de l'espai -és la segona plaça més extensa de Tàrrega- també permetran reservar dues zones d'estacionament gratuït amb una capacitat per a 60 vehicles vora els carrers Bellpuig i Pau Casals. El consistori preveu incloure l'obra dins un llistat d'inversions que la ciutadania podrà consultar i prioritzar en el marc d'un procés de pressupostos participatius. La plaça de les Bòbiles, antigament coneguda com a plaça d'Ondara, està situada a l'illa delimitada per l'avinguda d'Ondara i els carrers Betlem, Bellpuig i Pau Casals.

Tàrrega reconvertirà la plaça de les Bòbiles en una gran zona de lleure infantil i dues d'aparcament
comentaris