Cal Prim de Verdú commemora una dècada del Cicle de Concerts

El desè Cicle de Concerts a Cal Prim, té la voluntat de ser una proposta fresca que fomenti la cultura musical a través d'una dotzena de concerts en directe amb una diversitat d'estils i intèrprets, al mateix temps que gaudir d'un indret arquitectònic històric i singular
El Quartet Prysma @Prysma
photo_camera El Quartet Prysma @Prysma

El cicle de concert a Cal Prim s'ha convertit en un dels actes culturals més destacats de Verdú, que després de 10 anys s'ha convertit en un dels referents culturals de l'Urgell i punt de partida de la programació musical estiuenca a Ponent. La iniciativa impulsada pel músic Eduard Boleda i l'associació cultural Xercavins aprofita la singularitat de l'edifici de Cal Prim i el seu entorn, per convertir-lo en escenari musical. 

El desè Cicle de Concerts a Cal Prim, té la voluntat de ser una proposta fresca que fomenti la cultura musical a través de concerts en directe amb una diversitat d'estils i intèrprets, al mateix temps que gaudir d'un indret arquitectònic històric i singular

El cicle ha programat enguany una dotzena de concerts que és durant a terme al llarg d'un més, del diumenge, 4 de juliol, fins al divendres, 6 d’agost, a les deu de la nit. A hores d'ara a causa de la normativa sanitària i preventiva es continuarà mantenint l'aforament limitat. 

LleidArt EnsembleEl programa l'inaugurarà Atrium Ensemble, el Diumenge 4 de juliol, una formació de música antiga integrada pels violinistes Roger Junyent i Cecilia Clares, el violoncel·lista Guillermo Turina i el narrador Raimon Molins. La segona vesprada tindrà lloc el dilluns, 5 de juliol i els protagonistes seran el duo Rita Payés (trombó i veu) i Elisabeth Roma (guitarra). La formació Quartet Prysma, integrada pels músics Xesco Grau (flauta), Joan Sancho (violí), Marta Llona (violoncel) i Eduard Boleda (viola), ocuparan l'escenari de Cal Prim el dijous 8 de juliol. 

Orquestra de Cambra Catalana @OCCLleidArt Ensemble, sera la formació que actuarà divendres 16 de juliol, i el mateix cap de setmana el diumenge serà el torn de Marta Bonet (soprano) i Imma Trepat (piano). El dijous 22 de juliol els convidats al cicle són els membres de l’Orquestra de Cambra Catalana dirigida per Joan Pàmies i el divendres 23, del Quartet Minvant. El diumenge 25 pujaran a l’escenari dels jardins de Cal Prim Anna Puig (viola) i Laia Puig (violoncel). El divendres 30 actuarà el Septet Prim i el dissabte 31, les sopranos Eva Maria Ruiz i Montserrat Boixadera, el tenor Carlos Arpa, el baríton Pepe Barri i la pianista Marta Mesalles.

El cicle saltarà al mes d'agost amb el Duo Quarma de Eduard Bolda (viola) i Marta Llona (violoncel) el dimecres dia 4 i el divendres dia 6 el grup instrumental Black Birds, espirituals negres interpretats per Joan Baptista Sans, Francesc d’Assís Pagès, Francisco Villas i Jordi Boltes.

El cicle compta amb el suport de l'Ajuntament de Verdú, els cellers Cercavins, Carviresa, Boldú Viticultors, Casa Pardet, Analec, Cal Cabo, Comalats. Les Cases rurals Cal senyor Joan i Can Aleix.  

Programa Cal Prim

Comentaris