30.11.2021 |
Territoris.cat

Campanya d'inserció laboral a Tàrrega per a estudiar FD Dual remunerada a Alemanya

Endeguen també el programa "Fem ocupació per a joves" amb estudis i feina en empreses del territori

IMATGE D'ARXIU · Presentació d'una edició anterior del programa CatAzubi a Tàrrega interior
Presentació d'una edició anterior del programa CatAzubi a Tàrrega
Campanya d'inserció laboral a Tàrrega per a estudiar FD Dual remunerada a Alemanya

Tàrrega acollirà una nova edició del programa d'inserció laboral CatAzubi perquè joves d'entre 16 i 30 anys en situació d'atur puguin cursar FP Dual remunerada a Alemanya. La iniciativa combina la formació a les aules amb experiència laboral, ja que els joves seleccionats també treballaran com a mà d'obra qualificada en empreses de serveis, sòciosanitàries i d'hostaleria del país germànic, sectors on es necessita cobrir llocs de treball, segons fonts municipals.

Es tracta d'aprendre treballant amb un projecte que compta amb el suport del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC), el Ministeri d'Ocupació i el Fons Social Europeu. El Govern alemany i les empreses del país subvencionen les classes i paguen un salari per les pràctiques. Quan s'acaba la formació, els alumnes d'FP Dual remunerada ja estan en contacte amb el món laboral i tenen un títol oficial sota el braç. Els aspirants també disposen d'un curs intensiu d'alemany de 450 hores subvencionat a més d'ajudes per al trasllat a Alemanya.

Acte informatiu el 7 de febrer

L'empresa Bridge4Mobility (B4M) realitzarà una campanya a Tàrrega per a exposar les claus del programa i seleccionar els candidats. En aquest sentit s'ha convocat una sessió informativa el dimarts 7 de febrer, a 2/4 d'11 del matí, a la Casa Consistorial de Tàrrega, oberta a tothom. Aquesta serà la quarta edició del programa CatAzubi que es desenvolupa a Tàrrega. La capital de l'Urgell s'ha adherit a aquesta iniciativa mitjançant l'Associació Catalana de Municipis (ACM).

D'altra banda, i també per afavorir la inserció laboral de jovent en situació d'atur, l'Ajuntament de Tàrrega endega aquest mes de gener una nova edició del programa "Fem ocupació per a joves". Desenvolupada pel Centre de Formació La Solana, de titularitat municipal, aquesta iniciativa dissenya una formació específica en relació a la demanda de llocs de treball a la zona de Tàrrega. Hi poden participar joves d'entre 18 i 29 anys amb titulació d'ESO, Batxillerat o Cicle Formatiu de Grau Mig. Els inscrits gaudeixen d'un contracte de treball junt amb formació relacionada amb la seva plaça laboral. "Fem ocupació per a joves" també rep el suport del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC), el Ministeri d'Ocupació i el Fons Social Europeu.

Campanya d'inserció laboral a Tàrrega per a estudiar FD Dual remunerada a Alemanya
comentaris