04.08.2021 |
Territoris.cat

Carles Capdevila escriu un conte sobre l'Arrugat, una galeta de l'Associació Alba

El periodista i director del diari ARA explica la història verídica del Lluís, una persona amb discapacitat que treballava a lʼobrador artesà El Rosal de Tàrrega

alba interior
Lʼautor, la il·lustradora i el mateix Lluís han signat exemplars del conte
Carles Capdevila escriu un conte sobre l'Arrugat, una galeta de l'Associació Alba

obrador de galetes El Rosal de lʼAssociació Alba va acollir diumenge dia 15 la presentació del conte Els Arrugats, quina troballa més dolça, escrit pel periodista i director del diari ARA Carles Capdevila, amb les il·lustracions de Vero Cendoya i publicat per lʼEditorial La Galera.alba texte

El conte explica la història verídica del Lluís, una persona amb discapacitat que treballava a lʼobrador artesà El Rosal de Tàrrega, un projecte social de lʼAssociació Alba on donen ocupació a persones amb dificultats. Al Lluís no se li donava gaire bé fer les neules, les arrugava i les amuntegava en una safata. Aquelles sobres la gent de lʼobrador les trobava molt bones i finalment van decidir comercialitzar-les amb el nom dʼArrugats. Actualment lʼarrugat és un 70% de la producció de El Rosal.

A la presentació hi han participat lʼautor del conte, Carles Capdevila, la il·lustradora Vero Cendoya i el protagonista de la història, el Lluís, així com lʼequip de professionals que treballen actualment a lʼobrador.

Els dies 20, 21 i 22 de novembre sortirà en una edició especial amb un paquet dʼarrugats amb el Diari ARA

Carles de Ahumada, president de lʼAssociació Alba ha recordat que el conte era un somni de fa molts anys que per fi sʼha fet realitat.

Núria Cendoya, responsable de lʼobrador El Rosal, ha valorat el treball de les persones que treballen a lʼobrador i la necessitat de vendre molts arrugats per tal de poder crear nous llocs de treball per a persones amb especials dificultats.

Per la seva part Carles Capdevila ha explicat que ha escrit el conte amb lʼajuda dels seus dos fills de 7 i 13 anys que també són protagonistes del conte juntament amb el Lluís. “Hem volgut explicar no només la història del Lluís sinó també aquest missatge meravellós que és que coses aparentment imperfectes poden ser molt bones”. 

El conte Els Arrugats, quina gran troballa ja es pot trobar a les llibreries de tota Catalunya i el
dia 20, 21 i 22 de novembre sortirà en una edició especial amb un paquet dʼarrugats amb el
Diari ARA.

Carles Capdevila escriu un conte sobre l'Arrugat, una galeta de l'Associació Alba
comentaris