26.01.2021 |
Territoris.cat

El carrer Jacint Verdaguer de Tàrrega es transforma en vial de plataforma única

Aspecte actual del carrer de Jacint Verdaguer de Tàrrega
Aspecte actual del carrer de Jacint Verdaguer de Tàrrega
El carrer Jacint Verdaguer de Tàrrega es transforma en vial de plataforma única

L'Ajuntament de Tàrrega ha donat llum verda al projecte de remodelació del carrer Jacint Verdaguer, una actuació a la qual el consistori destinarà un pressupost de 187.386 euros, i que consistirà en una renovació integral, amb la que se substituiran xarxes de serveis bàsics, i està previst que executi en el termini de quatre mesos. Es tracta d'un vial cèntric i molt transitat que comunica la plaça del Carme i el carrer de Joan Maragall amb l'avinguda de la Generalitat.

Aspecte actual del carrer de Jacint Verdaguer, el projecte de reurbanització del qual ha aprovat l'Ajuntament de TàrregaEl projecte d'urbanització transformarà el carrer de Jacint Verdaguer en un vial de plataforma única, millorant significativament l'accessibilitat. La calçada i les voreres actuals es demoliran i es construirà un únic paviment. La superfície de les voreres es revestirà de llambordes de formigó de color vermell mentre que l'espai destinat a l'estacionament de vehicles lluirà llambordes de formigó de color gris. La calçada serà d'asfalt, delimitada per pilones i peces de formigó de color blanc. La distribució de la superfície del vial serà molt similar a l'actual. Les voreres tindran una amplada que oscil·larà entre 0,90 i 2,3 metres segons el tram i el costat de carrer. El mobiliari urbà i l'enllumenat, que prèviament s'haurà retirat, es reposarà durant la fase final dels treballs.

Es retirarà un pal de llum en favor de l'accessibilitat i el paisatge urbà

El consistori targarí també aprofitarà les obres d'urbanització per soterrar el cablejat aeri de la línia de subministrament elèctric a la cruïlla dels carrers de Jacint Verdaguer i Joan Maragall. Aquesta intervenció permetrà retirar un pal de llum al xamfrà vora la terrassa de la Societat Ateneu i que dificulta la mobilitat dels vianants. L'espai quedarà diàfan i més accessible al torn que el paisatge urbà guanyarà en qualitat.

Necessitat de renovar la xarxa de clavegueram

Al subsòl es renovaran les xarxes de sanejament, recollida d'aigües pluvials i telecomunicacions. Les prospeccions han determinat que el clavegueram es troba actualment en mal estat pel pas del temps i que cal refer-lo. El regidor d'Urbanisme, Martí Pijuan, ha indicat que davant la necessitat d'instal·lar noves conduccions al subsòl hem optat per reurbanitzar tot el vial i modernitzar-lo. Pijuan ha afegit que, també eliminarem així barreres arquitectòniques. Val a dir que el sistema de subministrament d'aigua de boca es mantindrà, ja que les canonades es troben en bon estat

El carrer Jacint Verdaguer de Tàrrega es transforma en vial de plataforma única
comentaris