02.10.2022 |

DEL 15 AL 21 D’AGOST

Un centenar de films de terror ompliran el ‘Galacticat’

Cicle al voltant de la bruixeria i el món dels maleficis, els sortilegis, l'esoterisme i la seva relació amb la natura

Galacticat 2021 ©S. M
Galacticat 2021 © S. M.
Un centenar de films de terror ompliran el ‘Galacticat’

Entre els dies 15 i 21 d'agost, Tàrrega tornarà a ser l'epicentre del cinema de fantasia i terror ponentí de la mà del 'Galacticat'.

En aquestes 6 jornades es projectarà un centenar de curts i llargmetratges

'Galacticat' arriba enguany a la seva novena edició i tindrà lloc als Cinemes Majèstic de Tàrrega i als carrers de la capital de l'Urgell.

La secció oficial constarà de 70 curtmetratges, 20 llargmetratges i dos documentals de més d'una vintena de països diferents. A banda, també es projectaran pel·lícules clàssiques relacionades amb el món de la bruixeria i tres obres provinents de la República Txeca, que enguany serà el país convidat de la secció Focus del Festival.

De fet, serà una edició amb molta representació estrangera, ja que s'hi projectaran films com 'Annular Eclipse', un llarg de ciència-ficció rodat a la Xina; 'Tundra', un curtmetratge provinent de Cuba o 'Bestia', una peça d'animació que explora el terror viscut durant la dictadura a Chile i que va formar part de la programació del prestigiós festival de Sundance.

A més, la selecció oficial del Galacticat comptarà amb una àmplia presència femenina, amb directores com l'egipcia Alaa Mahmoud, creadora del curt '1+1', o la uruguaiana Marcela Matta, directora de 'Muerto en Gloria' i que estarà present al Galacticat, on realitzarà una sessió de preguntes i respostes amb el públic del festival.

El leitmotiv girarà al voltant de la bruixeria i el món dels maleficis, els sortilegis, l'esoterisme i la seva relació amb la natura

Un centenar de films de terror ompliran el ‘Galacticat’
comentaris