La coca de recapte protagonitza aquest cap de setmana la Firacóc de Tàrrega

Aparador gastronòmic de la Festa Major que concentrarà, a l'Espai MercCAT, una vintena de forners amb cócs i altres receptes de fleca

Firacóc Tàrrega (2) interior
photo_camera Imatge d'arxiu del certamen Firacóc de la capital de l'Urgell

L'Ajuntament de Tàrrega enllesteix els preparatius per obrir aquest dissabte 14 i diumenge 15 de maig la Firacóc 2016 - 29è Aplec del Cóc i Mostra de Productes de Fleca, en el marc de la Festa Major de la capital de l'Urgell i sota l'organització de la Regidoria de Promoció Econòmica.Cartell Firacóc 2016 Tàrrega texte

L'Espai MerCAT rebrà una vintena d'expositors procedents de les demarcacions de Lleida, Barcelona i Tarragona. El públic tindrà ocasió de degustar una àmplia varietat de cócs (escalivada, carabassó, samfaina, arengada, etc.) juntament amb altres receptes dolces i salades: panadons, orelletes, galetes,  o bunyols. La Firacóc, amb gairebé tres dècades de tradició, vol ser punt de trobada per als gurmets dels productes de fleca alhora que una plataforma de promoció per als forners artesans, segons els organitzadors. 

Mestres forners i rebosters d'establiments de la ciutat impartiran tallers de fleca i de pastisseria

La convocatòria, que compta amb el suport del Gremi de Forners de les Terres de Lleida, es completarà el diumenge 15 a la tarda amb l'Aplec del Cóc a càrrec de la Coordinadora de Moviments Juvenils. En aquesta festa, origen de la Firacóc, el públic podrà adquirir el cóc genuïnament targarí durant el ball de Festa Major a la Plaça de les Nacions sense Estat. Com a propostes paral·leles s'impartiran tallers gratuïts de fleca i de pastisseria pensats per a totes les edats i de la mà de mestres forners i rebosters amb establiments oberts a Tàrrega.

Comentaris