Via verda per ampliar el CAP de Tàrrega amb capacitat per a 40.000 persones

El centre incrementarà el servei en atenció primària, pediàtrica i les especialitats, a més de redefinir i ampliar l'àrea d'urgències fins a cinc consultes i una sala d'observació
Tret de sortida per l'ampliació del CAP de Tàrrega ©Diputació de Lleida
photo_camera Tret de sortida per l'ampliació del CAP de Tàrrega ©Diputació de Lleida

La Diputació de Lleida, el Departament de Salut i l'Ajuntament de Tàrrega donen el vistiplau per tirar endavant l'ampliació del CAP de Tàrrega amb capacitat per a 40.000 persones de les Àrees Bàsiques de Salut de Tàrrega, Bellpuig i Agramunt a través d'una actuació que suposa una dotació econòmica de 4.230.000 euros, dels quals 220.000 sufragats per la Diputació i la conselleria.

El nou edifici sumarà 1.000 metres quadrats a l'existent i s'ampliarà a 48 consultoris, a més de reforçar el servei en atenció primària, pediàtrica i les especialitats, així com dotar l'àrea d'urgències amb dues consultes més i una sala d'observació

La remodelació de l'espai es farà en el mateix espai on ara hi ha l'actual CAP de Tàrrega i s'aprofitarà la cessió d'un terreny a la mateixa ubicació per part de l'ajuntament targarí. El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn assegura que la inversió en matèria de salut és un factor clau a l'hora de fer arrelar projectes de vida als municipis del territori, tot recordant que la inversió en l'Àrea de Salut Pública per part de la corporació continuarà sent prioritària, situant-se en un 15% del total del pressupost.

Tret de sortida per l'ampliació del CAP de Tàrrega ©Diputació de Lleida
Tret de sortida per l'ampliació del CAP de Tàrrega ©Diputació de Lleida

També, l'actuació permet millorar l'espai destinat a la salut mental, amb circuits diferenciats per a l'atenció infanto-juvenil i la d'adults. Així mateix, la remodelació permetrà incorporar l'equip territorial de Salut Pública a l'edifici del CAP i urbanitzar l'aparcament públic adjacent amb 113 places i adequar la zona enjardinada. Per la seva banda, el conseller de Salut, Manel Balcells ha indicat que l'ampliació permetrà oferir un "espai adequat i l'atenció que es mereixen tots els ciutadans i ciutadanes d'un àmbit molt ampli". Tanmateix, l'alcaldessa de Tàrrega, Maria Alba Pijuan ha anunciat que això era una demanda per part dels veïns de Tàrrega reclamada des de fa molts anys i ha celebrat que ara es pugui fer realitat.

L'acte de presentació de la licitació del nou CAP ha comptat amb la presència del conseller de Salut de la Generalitat, Manel Balcells; l'alcaldessa de Tàrrega, Maria Alba Pijuan; la delegada del Govern de la Generalitat a Lleida, Montserrat Bergés; la secretària d'Atenció Sanitària i Participació, Carme Bertral; el gerent de la Regió Sanitària Lleida, Raül Llevot; el gerent territorial ICS a Lleida, Alt Pirineu i Aran, Alfons Segarra; i la diputada Rosa Perelló.

Història del CAP de Tàrrega

L'actual CAP es va construir l'any 1992 i s'ha quedat petit i poc funcional a causa de l'increment gradual de la cartera de serveis de l'atenció primària i del nombre de professionals que hi treballen, que actualment són al voltant dels 110. 

comentaris