09.12.2022 |
Territoris.cat

La conscienciació ecològica per a salvaguardar l'entorn, eix central de la Fira del Medi Ambient de Tàrrega

Visita de l'alcaldessa Alba Pijuan, i de les autoritats a la  Fira del Medi Ambient de Tàrrega
Visita de l'alcaldessa Alba Pijuan, i de les autoritats a la Fira del Medi Ambient de Tàrrega
La conscienciació ecològica per a salvaguardar l'entorn, eix central de la Fira del Medi Ambient de Tàrrega

Tàrrega s'ha convertit aquest cap de setmana en l'aparador de divulgació dels valors ecològics, amb la celebració de la Fira del Medi Ambient, certamen que commemorava dues dècades, amb la participació d'una vuitantena d'expositors i una quarantena d'activitats al voltant de les energies verdes, la sostenibilitat, la qualitat de vida i la preservació de la biodiversitat.

El certamen s'ha convertit en prescriptor de tecnològiques respectuoses amb l'entorn, productes alimentaris ecològics i de proximitat o bioconstrucció

Les autoritats també han participat en la Fira del Medi Ambient de TàrregaEl públic ha participat en tallers, xerrades i exposicions de caràcter pedagògic. Tàrrega fomenta així la conscienciació ecològica de grans i petits per dur a terme petites accions quotidianes que ajudin a salvaguardar el planeta.

Les regidories de Promoció Econòmica i Medi Ambient organitzen l'esdeveniment amb el suport del Consell Comarcal de l'Urgell i la Diputació de Lleida. El recinte firal abraça la plaça de les Nacions sense Estat, l'Espai MerCAT i el pàrquing de l'Estació d'Autobusos.

Conscienciació urgent per un futur sostenible

L'alcaldessa Alba Pijuan va inaugurar dissabte la fira valorant les dues dècades de trajectòria del certamen, i ha afegit que Tàrrega conscienciem la ciutadania sobre els petits granets de sorra que cadascú pot aportar en benefici del medi ambient.

Encara hi ha molta feina per fer, ja que la preservació de l'entorn natural és més urgent que mai

El mapa dels conflictes ambientals de Catalunya, present a la firaPer la seva part, la diputada provincial Mercè Carulla ha manifestat que fires com la de Tàrrega aposten per l'educació ajudant a promoure accions quotidianes per combatre el canvi climàtic. D'altra banda, el president del Consell Comarcal de l'Urgell, Gerard Balcells, ha explicat que l'ens ha habilitat un estand amb què fomentem la responsabilitat a l'hora de generar, reciclar i tractar els residus. L'acte inaugural s'ha arrodonit amb un espectacle de ciència recreativa de Dani Jiménez, del programa Dinàmiks de TV3.

Presència d'ONG's mediambientals i entitats locals

La vintena Fira del Medi Ambient de Tàrrega també és un altaveu contra la proliferació dels plàstics d'un sol ús. Per a combatre aquesta xacra mediambiental, que cada vegada posa més en risc la biodiversitat, GreenpeaceGEMA difonen les seves campanyes en el marc del certamen. Cartaes, a més, ha ofert una desfilada de moda amb roba de segona mà per promoure la reutilització. Per un altre cantó, l'Agència de Residus de Catalunya ha portat fins a Tàrrega la campanya Som gent de profit per lluitar contra el malbaratament alimentari. Accions reivindicatives com Salvem els Plans de Conill o el mapa dels conflictes ambientals de Catalunya també han trobat a la fira una plataforma de divulgació.

Les autoritats també han participat a l'espectacle de ciència recreativa

Presentació d'un conte infantil de la Protectora d'Animals

La Protectora d'Animals de Tàrrega va presentar el seu conte infantil El Teo, un caçador de somnis amb textos de Mireia Segarra i Olga Marsal (voluntàries de l'entitat) i il·lustracions de la mollerussenca Georgine Miret. La publicació vol conscienciar sobre el respecte al món animal i contra l'abandonament de les mascotes alhora que fomenta l'adopció. Publicat per Diversa Ediciones, el llibre destinarà els beneficis de les vendes a les activitats de la Protectora.

La conscienciació ecològica per a salvaguardar l'entorn, eix central de la Fira del Medi Ambient de Tàrrega
comentaris