26.07.2021 |
Territoris.cat

La depuradora de Tàrrega tindrà més capacitat i millor tractament daigües residuals

L'estació depuradora de Tàrrega - Ajuntament de Tàrrega
La depuradora de Tàrrega tindrà més capacitat i millor tractament daigües residuals

L’Ajuntament de Tàrrega ha adjudicat en Junta de Govern Local un paquet de millores a l’estació depuradora del municipi per valor de 87.628 euros. Es tracta del subministrament i la instal·lació de diferents màquines i aparells que optimitzaran el servei de tractament d’aigües residuals. Així, és previst d’instal·lar una segona trituradora, substituir els dos agitadors actuals i instal·lar un nou dipòsit destinat a l’aigua de manteniment i reg.

L'EDAR ha experimentat un creixement del cabal d'aigües residuals els darrers anys a causa del creixement demogràfic i del consum d’aigua (l’any 2017 el cabal d’entrada augmentà un 25%)

Mitjançant aquest inversió, Tàrrega podrà fer front a l’augment del cabal d’aigües residuals que saneja l’EDAR, fet que també suposarà un major benefici mediambiental. L’optimització del rendiment dels equips també es traduirà en estalvi energètic i evitarà reparacions pel desgast de part de la maquinària actual, ha assenyalat l’alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú. La capital de l’Urgell ha resolt l’adjudicació a favor de l’empresa Sorea.

La segona trituradora, que s’afegirà en paral·lel a la ja existent, tindrà una capacitat de tractament de 500 metres cúbics d’aigua l’hora. Aquesta unitat esmicola tots els sòlids que arriben a l’EDAR, en especial les tovalloletes, i evita obturacions i avaries en les bombes d’elevació

Els dos agitadors actuals, que es troben desgastats per l’ús, es reposaran per nous equips d’hèlix de mínim impacte ambiental. Aquesta maquinària s’encarrega de remoure tot el volum d’aigua tractada que es retorna al medi natural. Al mateix temps, s’instal·larà un nou dipòsit de 20 metres cúbics per a l’aigua de serveis i reg. Aquesta estructura aïllarà l’aigua de les rigoroses temperatures de l’estiu i l’hivern. Això, juntament amb l’hipoclorit, evitarà la proliferació d’agents patògens proveint una aigua del tot filtrada i desinfectada.

L’Ajuntament de Tàrrega ha tret a concurs un altre lot per millorar la il·luminació del recinte de l’EDAR amb proveïment de fanals i lluminàries LED de baix consum, que s’adjudicarà properament completant la millora de les instal·lacions

La depuradora de Tàrrega tindrà més capacitat i millor tractament daigües residuals
comentaris