Fins el 25 de maig

Els 600 anys d'història gitana a Catalana pren forma d'exposició a Tàrrega

Activitat dissenyada en el marc de la commemoració del Dia Internacional del Poble Gitano a la capital de l'Urgell

Exposició '600 anys del poble gitano a Catalunya. Un poble dins un país'
photo_camera Exposició '600 anys del poble gitano a Catalunya. Un poble dins un país'

Una exposició repassa, a la Biblioteca Pública Germanes Güell de Tàrrega, els 600 anys de presència del poble gitano a Catalunya.

Una proposta que promou la història i la cultura gitana com a part de la societat catalana i fer difusió dels seus valors alhora que afavoreix la igualtat i la no discriminació

'600 anys del poble gitano a Catalunya. Un poble dins un país' és una de les activitats programades per l'Ajuntament de Tàrrega dins la commemoració del Dia Internacional del Poble Gitano (8 d'abril), al qual la capital de l'Urgell s'ha adherit per primera vegada.

Tàrrega també ha ofert durant l'abril una mostra de llibres sobre la comunitat gitana a la Biblioteca i un concert de rumba catalana a càrrec de la nissaga local dels Pubill. A més, el Ple va aprovar per unanimitat el passat 7 d'abril una declaració institucional. I l'endemà, el 8 d'abril, es va penjar la bandera romaní al balcó de la Casa consistorial. L'Equip de Govern ha expressat avui també la voluntat de donar continuïtat l'any que ve a aquesta iniciativa.

Comentaris