29.06.2022 |
Territoris.cat

Els bandolers prendran Castellserà aquest cap de setmana

Aquest pròxim 14 i 15 de maig Castellserà celebra la Festa del Bandoler, declarada d'interès comarcal que vol rememorar els fets ocorreguts a la localitat, molts d'ells, relacionats amb el bandoler, cap de quadrilla, fill de la vila, Perot d'Argensola

La llegenda del  Perot d’Argensola, fil de la festa a Csatellserà
La llegenda del Perot d’Argensola, fil de la festa a Csatellserà
Els bandolers prendran Castellserà aquest cap de setmana

En Perot d'Argensola i les ordes de bandolers prendran els pròxims dies 14 i 15 de maig, els carrers de Castellserà, aquest serà el fil conductor de la dotzena edició de la Festa del Bandoler, que aquest any organitzaran els membres de la Comissió de Festes, prenent el relleu de l'Associació Cultural Lo Perot.

Bandolers Castellserà 1En aquesta edició l'Ajuntament, ha incorporat algunes novetats com ampliar les activitats que es fan al recinte bandoler, que engloba la Plaça Major, el Racó d'Antany i el voltant de l'edifici de La Panera i no organitzar altres activitats que no lligaven tant amb la temàtica i es feien fora del recinte. Amb aquesta iniciativa es vol potenciar activitats per totes les edats i també el mercat de productes artesans i gastronòmics.

Cartell bandolerEl fil conductor de la festa el duran a terme les representacions teatrals de dissabte a la nit i diumenge al migdia que expliquen la història de Perot d'Argensola, així com la música i les accions teatrals que tindran lloc durant el matí i la tarda de diumenge per dins el recinte bandoler, per animar el mercat de productes artesans i gastronòmics i els visitants a la fira.

El programa es completa amb un esmorzar bandoler el diumenge al matí, al mateix recinte bandoler i un espectacle sobre música i instruments medievals, amb el Robert Riu i el Ferran Aixalà, així com un concert per tancar el diumenge a la tarda, del grup de cançons de taverna KsonRonda.

Aquest any seran dues les exposicions que es podran visitar durant els dos dies de la Festa del Bandoler. Per una banda a La Panera hi haurà una fantàstica exposició de Bonsais de la col·lecció particular de Jaume Rovira, veí de Castellserà, amb més de 23 anys d'experiència en el món dels bonsais i més de 200 exemplars. A l'exposició es podran veure una quarantena de bonsais.

Per altra banda, a la planta baixa de la Garuta es podrà veure una exposició muntada pels alumnes i professors de l'Escola El Terrall, amb els treballs fets durant el curs a les classes d'educació artística. Els horaris de les exposicions són els següents: Dissabte de 19.00 h a 20.30 h i diumenge de 10.00 h a 13.00 h i de 17.00 h a 20.00 h.

Pel que fa al tradicional Pedrenyal d'Honor, els organitzadors han decidit atorgar-lo en aquesta edició, als Trabucaires de Cardedeu, entitat que per una banda treballa per la divulgació de la història del nostre país i a més a més, ha tingut un any difícil per la sanció que se'ls va imposar per unes salves de pólvora denunciades per la Delegada del Govern Espanyol.

Els bandolers prendran Castellserà aquest cap de setmana
comentaris