El projecte etnogràfic Retra(t)acció recull l’evolució física i estètica de 1.400 targarins

L’obtenció de fotografies, efectuada a través de tres càmeres simultànies, mostra els canvis físics i estètics de les persones participants amb el pas del temps: fesomia, pentinats, roba, complements,…
El fotògraf Jaume Solé va començar el projecte el 2011 @JaumeSolé
photo_camera El fotògraf Jaume Solé va començar el projecte el 2011 @JaumeSolé

La darrera fase del projecte etnogràfic Retra(t)acció de Tàrrega, promogut per l’Arxiu Comarcal de l’Urgell i el fotògraf Jaume Solé, s’allargarà fins al febrer per poder completar l’arxiu de fotografies de les persones participants. Si bé la convocatòria havia de finalitzar el passat 19 de desembre, els seus impulsors han anat prorrogant el termini per donar cabuda a totes les peticions, les quals s’atenen de forma més esglaonada a causa de la pandèmia.

El fotògraf Jaume Solé i una de les persones participants al projecte retra(t)acció @ajtàrregaLa captació d’imatges es realitza a l’estudi de Jaume Solé situat a la plaça Major de Tàrrega i no a l’estand habilitat a la Fira d’Artistes tal i com era costum (el certamen del 2020 es cancel·lar). Segons explica Jaume Solé, encara donem hora amb cita prèvia per retratar els participants i estem molt contents de la bona resposta de la ciutadania tot i la difícil situació actual.

Val a dir que unes 1.400 persones integren aquest fons documental, un 40% de les quals s’han deixat retratar cada any des del 2011 i que aquesta vegada tampoc no ha volgut faltar a la cita. La periodicitat anual de les imatges captades dona més valor a aquest singular projecte, afegeix Jaume Solé.

El fotògraf Jaume Solé va començar el projecte el 2011Retra(t)acció és una iniciativa pionera que des de fa deu anys documenta l’evolució física i estètica dels targarins i targarines. Les fotografies mostren els canvis físics i estètics de les persones participants al llarg de quasi una dècada: fesomia, pentinats, roba, complements... Aquesta fase del projecte, que és la desena i última, culminarà amb l’organització del material recopilat per dipositar-lo a l’Arxiu Comarcal de l'Urgell.

Alhora també es treballa per incloure el projecte en el Llibre Guinness dels Rècords

L’obtenció de fotografies, efectuada a través de tres càmeres simultànies, mostra els canvis físics i estètics de les persones participants amb el pas del temps: fesomia, pentinats, roba, complements,… Tot aquest material documental etnogràfic es diposita a l’Arxiu Comarcal de l’Urgell.

Comentaris