08.08.2022 |
Territoris.cat

Preixana promou els productes alimentaris de proximitat entre els escolars

Preixana promou els productes alimentaris de proximitat entre els escolars inteior
De nou a l’escola, han posat les olives en pots amb aigua, sal i herbes aromàtiques per garantir la seva conservació
Preixana promou els productes alimentaris de proximitat entre els escolars

Potenciar el consum de productes alimentaris de proximitat entre tots els sectors de població és l’objectiu de l’Ajuntament de Preixana, que al desembre organitza la fira gastronòmica De Prop. Amb l'objectiu d'arribar també als més petits, el consistori i l’escola Montalbà han organitzat un taller de collir olives i de posar-les en pots per garantir la seva conservació.

Amb l’ajuda de l’expert Ramon Niubó de 73 anys; del Modesto, i del regidor d’Ensenyament, Josep Badias, al voltant de les 10 del matí ha començat el taller. Amb l’ajuda dels professionals i de les mestres, els escolars han començat a estendre la borrassa sota dels olivers i, seguidament, mentre un agafaven les rascletes per collir les olives, els altres aguantaven la borrassa per evitar que les olives sortissin. Després han entrat de nou a l’escola on han posat les olives en pots amb aigua, sal i herbes aromàtiques com farigola per garantir la seva conservació. El taller ha finalitzat amb l’elaboració de les etiquetes per guarnir els pots on cada alumne ha inventat el nom de la seva empresa productora. 

L’acte ha servit també per presentar el cartell de la cinquena edició de la fira gastronòmica De Prop, que Preixana celebrarà els dies 16 i 17 de desembre

L’alcalde, Jaume Pané, ha posat en valor aquesta activitat i ha dit que “és molt important que els més petits aprenguin a valorar els productes alimentaris de proximitat”. Pané ha assegurat que “des de Preixana treballem per sensibilitzar la població i incrementar el consum de productes que s’elaboren al territori per tal de generar riquesa a la zona i ajudar a crear llocs de treball a la vegada que garantim una alimentació sana, equilibrada i sostenible”.

El taller amb els escolars s’emmarcava en la Setmana Bio per a l’alimentació ecològica, motiu pel qual després del taller, els escolars han recuperat forces amb un esmorzar bio amb productes ecològics, pa de La Garbiana de Tarroja de Segarra, xocolata a la pedra d’Agramunt i oli de Preixana.

L’acte ha servit també per presentar el cartell de la cinquena edició de la fira gastronòmica De Prop, que Preixana celebrarà els dies 16 i 17 de desembre amb un ampli mercat de productes de proximitat, show cookings, demostracions, maridatges, tallers, networking, entre altres propostes.

Preixana promou els productes alimentaris de proximitat entre els escolars
comentaris