Les estrenes d'espectacles omplen la programació de FiraTàrrega

De les 34 contemplades, 12 són propostes de l'esfera internacional

'Born to protest', de Joseph Toonga, una de les estrenes de FiraTàrrega 2022. Fotografia: FiraTàrrega.
photo_camera 'Born to protest', de Joseph Toonga, una de les estrenes de FiraTàrrega 2022. Fotografia: FiraTàrrega.

A menys d'un mes per l'estrena d'una nova edició de FiraTàrrega, seguim destacant quin és el programa 'inesperat' que hi trobarem.

Entre altres aspectes, destaca que més de la meitat dels espectacles programats (concretament, el 55%) són estrenes i podran veure's per primera vegada a l'Estat espanyol en els diversos espais targarins.

Un total de 34 creacions, 12 de les quals són internacionals

En l'àmbit internacional destaquen propostes com les de l'holandès Johannes Bellinks amb la seva proposta 'Reverse', des d'on experimentar el món caminant enrere; 'Exit' dels belgues Circumstances, un treball de circ i dansa on es fusionen el moviment, l'acrobàcia i l'equilibri; i 'Born to protest' de Joseph Toonga, londinenc d'ascendència camerunesa que ens apropa un paisatge sonor intens amb ritmes de hip-hop que posa l'accent a crear consciència al voltant de l'estigma racial.

FiraTàrrega segueix amb la voluntat de dinamitzar i acompanyar els processos de creació artística. Per aquest motiu, el 32,35% de les estrenes d'enguany formen part del programa d'acompanyament artístic. Una dotzena d'aquestes seran estrena exclusiva, entre les quals destaca 'Zloty', de la Cia. Pau Palaus, una història de dos personatges d'una antiga troup de circ fent camí sense rumb; Lali Álvarez amb 'The Unfinished Human MANIFESTO' (El Manifest inacabat de la Humanitat), un projecte participatiu que combina la creació artística, la creació comunitària i el pensament; i Col·lectiu Desasosiego amb 'Un segundo bajo la arena', una peça en la qual el públic podrà assistir a un banquet nupcial inspirat en Bodas de sangre,.

Entre les estrenes de l'edició 2022 hi trobem també dues peces sorgides del programa Hivernem, desenvolupat juntament amb l'Institut Ramon Llull que vol fomentar la recerca en l'escriptura de creacions artístiques vinculades a les arts escèniques i a l'espai públic. D'una banda, la Companyia Escarlata presenta 'La grutesca', una experiència sonora en un ambient grotesc i circense; i, per altra, 'S.O.S', d'Ada Vilaró, una crida, un cant, un xiuxiueig de l'ànima a la terra, al nostre planeta. 

Comentaris