23.10.2021 |
Territoris.cat

La Festa del Segar combina tradicions populars i art a l'era de la Fuliola

Els segadors preparen les garbes a la festa del Segar de la Fuliola
Els segadors preparen les garbes a la festa del Segar de la Fuliola
La Festa del Segar combina tradicions populars i art a l'era de la Fuliola

Sota el lema Crear per créixer, La Festa del Segar de la Fuliola proposava aquest diumenge, una mirada nova des del vessant artístic. Aquesta aposta també es visualitzarà el pròxim diumenge 16 de juliol, a la Festa del Batre. El president de les Festes del Segar i el Batre, Oriol Farré, explicava que les persones que participin en el Batre viuran una experiència artística integral.

Els veïns de la fuliola que participen en les recreacionsLa Festa del Segar reunia més d'un miler de persones, al voltant de les feines del camp tal com es feien abans de la mecanització, que amb l'aposta per la presència de l'art i la creativitat, ha fet possible doblar el nombre de visitants respecte als darrers anys després d'una etapa de davallada, segons explicava el director de la Festa Oriol Farré.

L'era de la Fuliola es va convertir en un espai d'inspiració artística amb la recuperació del concurs de pintura, que ha aplegat una vintena de participants
 

Els actes van començar amb l'arribada dels segadors i segadores a l'era, on posteriorment es va dur a terme una exhibició amb la garbelladora i la lligadora. Durant tot el matí, les parades artesanes, els tallers infantils, la mostra de maquinària antiga i d'animals i el concurs de pintura han conviscut en un espai que, any rere any, vol reivindicar el valor de les tasques tradicionals del camp. La trobada va finalitzar amb un dinar a l'era amb cassola de tros després del concert del popular cantautor i youtuber Lo Pau de Ponts.

El públic observa la màquina de segarEl municipi de l'Urgell repetirà la convocatòria del dia 16 de juliol amb la Festa del Batre. El dia del Batre dedicarà bona part de les activitats,a la gastronomia i les demostracions de maquinària antiga, així com una mostra d'animals, lectures de poesia, un mercat d'art, un altre concurs de pintura i la instal·lació artística 'Marinada eterna' d'Alba Pérez, que ja s'ha pogut contemplar aquest diumenge a la cabana.

Els actes començaran al matí amb la trobada de les batedores, que carregaran les garbes al carro, les duran a l'era i estendran la batuda. Després de dues tandes i d'agafar forces amb un dinar, a la tarda separaran el gra de la palla. La festa finalitzarà amb el ball a l'era.

La Festa del Segar combina tradicions populars i art a l'era de la Fuliola
comentaris