En marxa a Tàrrega les obres de renovació dels dos primers quilòmetres de la carretera LV-2021

Es condicionarà i eixamplarà el tram del vial des de la capital de l'Urgell fins a la cruïlla del camí de Preixana

Obres d'eixamplament al punt on es construirà un nou pont sobre el riu Cercavins, amb Tàrrega al fons 1 interior
photo_camera Obres d'eixamplament al punt on es construirà un nou pont sobre el riu Cercavins, amb Tàrrega al fons

La Diputació de Lleida ha iniciat les obres de millora d'un tram de gairebé 2 quilòmetres de la carretera local LV-2021 que uneix Tàrrega i Sant Martí de Maldà, a l'Urgell. Es tracta del projecte de renovació i eixamplament d'un segment del vial que discorre pel terme municipal de Tàrrega, entre els punts quilomètrics 0 (rotonda del nucli urbà on neix el vial en direcció a Sant Martí de Maldà) i 1,9 (on se situa la cruïlla amb la carretera de Preixana). L'empresa adjudicatària del contracte d'obres és Benito Arnó e Hijos, per un import de 700.258 euros, inversió que sufragarà íntegrament la Diputació de Lleida, titular del vial. El projecte preveu construir una nova calçada de 7 metres d'amplada, actualment és de 5, i amb dos carrils.

Treballs impulsats per la Diputació de Lleida i adjudicats per un import de 700.258 euros

Així mateix es preveu erigir un nou pont sobre el riu Cercavins, viaducte que tindrà més alçada que l'actual per salvar el creixement del cabal del riu. El pont mantindrà els 7 metres d'amplada per garantir la circulació de vehicles i afegirà 1,30 metres de vorera i protecció a cada costat perquè hi puguin passar també els vianants. Precisament, l'execució de les obres ha començat en el punt que ocuparà aquesta infraestructura.

Nou pont sobre el riu Cercavins

El tram objecte de les obres presenta actualment un paviment asfàltic que acumula més de 30 anys d'antiguitat, amb un ferm deformat per l'acció del trànsit i reiterades reparacions de sots. L'alcaldessa de Tàrrega, Rosa Maria Perelló, ha manifestat que aquesta significativa inversió en infraestructures contribuirà a millorar notablement la mobilitat entre la capital de l'Urgell i altres localitats de la comarca, especialment amb la Vall del Corb.

comentaris