15.01.2021 |
Territoris.cat

Les Festes del Segar i Batre de La Fuliola aposten pel folklore

Segar i Batre La Fuliola, segador esmolant l'eina
Segar i Batre La Fuliola, segador esmolant l'eina
Les Festes del Segar i Batre de La Fuliola aposten pel folklore

Conèixer per estimar, aquest és el lema de la 39a edició de les Festes del Segar i el Batre de La Fuliola, que enguany incorporen el vessant educatiu i folklòric per valorar les tasques tradicionals del camp i que tindran lloc el dia 1 i 15 de juliol. El dia 1 s’iniciarà la festa amb el Segar i l’exhibició de la dalla, la garbelladora i la lligadora i el dia 15 continua amb el Batre que començarà amb l’estesa de la batuda i durant tot el dia, es realitzaran tastos de productes típics, demostracions de maquinària antiga i parades de productes artesans, més tard, a la tarda seguiran les tasques del camp amb la separació de la palla del gra. S’acabarà la festa amb el tradicional ball a l’escenari.

Festes del Segar i el Batre de la FuliolaDesprés de l’èxit de la festa de la sembra, amb una bona acollida per part de les escoles, l’associació continua apostant per als nens petits i mostrarà, un cop més, com es feien antigament les feines del camp. Amb aquesta intenció, les Festes del Segar i del Batre incorporen un taller infantil, una lectura de poesia, les habituals passejades en ruc, una exposició efímera als arbres de dites relacionades amb el camp i una beguda ecològica gratuïta per a totes les que vinguin vestides de l’època. Els actes també inclouen el concert de l’acordionista Pere Carrasco, un artista tradicional, que actuarà l’1 de juliol, dia del Segar, a les 12.00 hores.

El president de les Festes del Segar i del Batre, Oriol Farré, ha comentat que un altre dels objectius d’aquest any és “difondre un vessant del pagès més filosòfic i contemplatiu, en comunió amb el paisatge”.

Durant els dies del Segar i el Batre, l’era mantindrà el seu esperit de convertir-se en un espai on difon valors educatius i folklòrics. Al mateix temps, es podrà participar al concurs d’Instagram i una exposició de fotografies d’edicions anteriors, que completarà l’oferta del Batre.

 

Les Festes del Segar i Batre de La Fuliola aposten pel folklore
comentaris