07.12.2022 |

El Festival Embarrat recupera a Tàrrega la creació contemporània

Després d’un any d’impàs per la pandèmia, el certamen celebrarà la seva setena edició al Museu Trepat exhibint projectes artístics sobre el concepte de fragilitat entre el 28 de maig i l’1 de juny
Imatge d'arxiu del Festival Embarrat al Museu Trepat de Tàrrega @Territoriscat
Imatge d'arxiu del Festival Embarrat al Museu Trepat de Tàrrega @Territoriscat
El Festival Embarrat recupera a Tàrrega la creació contemporània

Després d’un any d’impàs per l’afectació de la Covid-19, la creació contemporània torna a Tàrrega amb una nova edició de l’Embarrat. Les circumstàncies sanitàries marcades per la pandèmia van fer que el 2020 no es pogués celebrar el festival. Renovant enguany la seva aposta per la cultura, l’art i el pensament, la capital de l’Urgell convoca la setena edició de l’Embarrat entre el 28 de maig i l’1 de juny.

Cartell de l'Embarrat 2021El marc del certamen serà una vegada més l’antiga fàbrica J. Trepat, avui Museu Trepat. L’adveniment de la pandèmia ha fet visible, de cop i volta, una certa consciència generalitzada sobre la fragilitat de l’ésser humà. Aquesta vulnerabilitat  —inherent a la vida— serà el punt de partida sobre el qual l’Embarrat constituirà la seva programació: el concepte “Un món fràgil”.

Pel que fa a la part artística, i com cada any, l’organització convidarà un curador extern per confeccionar la part expositiva i donar una visió nova i particular, tant pel que fa al fet artístic i creatiu com sobre el diàleg que les obres d’art mantenen vers l’espai industrial i singular de Cal Trepat. Enguany el comissari seleccionat és el lleidatà Jordi Antas, que juntament amb el director de l’Embarrat, Jesús Vilamajó, s’han encarregat de dissenyar l’exposició central del festival i de seleccionar els sis artistes que hi participaran. En les anteriors edicions, la curadoria havia comptat amb Cèlia del Diego, Frederic Montornés i Alexandra Laudo.

Ingrid Guardiola i Marta Segarra, que inauguraran el Festival Embarrat 2021A causa de les mesures de seguretat sanitària, l’Embarrat 2021 adoptarà el divendres 28 i el dissabte 29 de maig un format més reduït i sense programació nocturna. El festival obrirà les portes el divendres 28 amb la inauguració de l’exposició col·lectiva Un món fràgil i la conferència Anormalitat i vulnerabilitat a càrrec d’Ingrid Guardiola i Marta Segarra, autores del llibre Fils: cartes sobre el confinament, la vigilància i l’anormalitat. L’esdeveniment es clourà el dimarts 1 de juny amb les darreres visites guiades a l’exposició. El programa complet s’anunciarà durant el mes de maig. L’Embarrat és organitzat per l’Ajuntament de Tàrrega i el Museu Trepat de Tàrrega amb la col·laboració de Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Diputació de Lleida, Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI) i Centre d’Art La Panera de Lleida.

El Festival Embarrat recupera a Tàrrega la creació contemporània
comentaris